Ya patlasaydı !

DENİZLİ'de doğalgaz dolum tesisi yanında bulunan bir ev tekstili fabrikasının deposunda patlamanın ardından yangın çıktı.

Ya patlasaydı !
04 Mart 2015 Çarşamba 08:44 tarihinde eklendi.
DENİZLİ'de doğalgaz dolum tesisi yanında bulunan bir ev tekstili fabrikasının deposunda patlamanın ardından yangın çıktı.
 
Doğalgaz tesisindeki vanalar yangının ardından kapatıldı. Yangın, İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
 
Yangın dün saat 22.30 sıralarında Pamukkale ilçesi Bozburun Mahallesi'ndeki bir tekstil fabrikasının deposunda çıktı. Depoda meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Depoda bulunan tüm tekstil ürünleri tutuştu.
 
Alevlerin fark edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve polis gönderildi. Alevlerin deponun yanındaki doğalgaz dolum tesisine sıçramaması için itfaiye ekipleri yoğun çaba sarf ederken doğalgaz vanaları kapatıldı, gaz yüklü tankerler güvenlik amacıyla dışarı çıkarıldı.
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, alevlere müdahale edebilmek için deponun girişlerindeki kepenklerini balyozla kırıp, çıkardı. Alevlere köpükle müdahale eden itfaiye ekipleri zaman zaman zor anlar yaşadı. Yangında depodaki bütün ev tekstili ürünleri yanarken, büyük hasar oluştu. Depodaki yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. İtfaiye Daire Başkanı İlyas Tuncer, yangının patlama sonucu başladığını belirterek, "Olay yerine ilk ulaşan ekiplerimiz, yangının patlama sonucu meydana geldiğini belirledi. Köpükle müdahale ederek yangını kontrol altına aldık. Yangının depoda patlama sonucu başladığını sanıyoruz ancak daha sonra yapacağımız inceleme sonucunda bunu kesin olarak belirleyeceğiz. Bizim için önemli olan alevlerin deponun yanında bulunan doğalgaz dolum tesisine ulaşmaması oldu" dedi.