Yabancı gazetecilerin Bodrum keyfi

BODRUM Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Belediye ve TAV Havalimanları işbirliğiyle gerçekleştirilen tanıtım çalışmaları kapsamında ilçeye gelen İngiliz, İtalyan ve Amerikan gazetecileri karşıladı.

Yabancı gazetecilerin Bodrum keyfi
28 Mayıs 2016 Cumartesi 16:03 tarihinde eklendi.
Bodrum Tanıtma Vakfı, Bodrum Otelciler Derneği, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin de destek verdiği organizasyonla İngiliz, İtalyan ve Amerikan gazetecilerden oluşan grup Bodrum'a geldi. Beş gün boyunca Bodrum'da kalacak olan 22 kişilik grup, La Blanche Resort Otel'de konakladı. İlk günü jeep safariyle geçiren grup, Bodrum'un eşsiz doğası eşliğinde temiz hava alıp Bodrum kent merkezine 15 kilometre mesafede olan, Çamlık Mahallesi'ni ziyaret etti. Osman Koca'ya ait olan halı dokuma işletmesinde halı ve kilim dokumacılığı hakkında bilgi alan grup öğle yemeğinin ardından Çiftlik Mahallesi'nde bulunan zeytinyağı fabrikasında zeytinyağı ve ürünlerinin yapımı hakkında bilgi aldı. Gazeteci grup, tüm günün yorgunluğunu ise Gümbet Mahallesi'nde faaliyet gösteren Queen Traditional Turkish Bath adlı Türk Hamamı'nda attı.
 
İkinci gün Antik Myndos Kapısı, Bodrum Antik Tiyatro, Gümbet tarihi yel değirmenleri, Bodrum Kalesi Su Altı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Deniz Müzesi ile Mouseleum'u ziyaret eden grup Bodrum'u daha yakından tanıma fırsatı buldu. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür Merkezi'nde yabancı gazetecilerle bir araya geldi. Bodrum ile ilgili tanıtım filmlerinin gösteriminin ardından Başkan Kocadon, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Tarihin Bodrum ile başladığını çünkü tarihin babası Herodot'un Bodrumlu olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Kocadon, "Bodrum dünya markası olduysa en büyük katkıyı İngilizler sağlamıştır. Son zamanlardaki düşüşten üzüntü duyuyorum. Bunun Bodrum'dan kaynaklanmadığını hepimiz biliyoruz ve sizler sayesinde İngiltere'den gelen turist sayısında artış olacağına inanıyorum. Bodrum'u gezdikçe tanıdıkça, bizleri iyi tanıdıkça Bodrum'un çok farklı bir bölge olduğunu; insanların ne kadar medeni olduğunu göreceksiniz. Bu masadaki arkadaşlarımızın birer turizm elçisi olacağına inanıyor, ziyaretlerde artış sağlayacağımızı düşünüyorum" dedi. Bodrum'un doyumsuz manzarasını da ilgiyle izleyen gazeteciler Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile fotoğraf çektirdi.