Yağmur altında yağlı güreş

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bu yıl 24'üncüsü yapılan Geleneksel Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri sağanak yağış altında yapıldı. Başpehlivanlık güreşlerinde ise Fatih Atlı birinci oldu.

Yağmur altında yağlı güreş
06 Ekim 2013 Pazar 20:31 tarihinde eklendi, 2.975 kez okundu.
Erbaa Belediyesi ve Erbaa Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 24'ncü Geleneksel Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri Erbaa yağlı güreş sahasında yapıldı.

Müsabakalara 21 baş, 22 başaltı olmak üzere toplam 140 güreşçi katıldı. Sabah saatlerinde başlayan yağlı güreşler öğleden sonra sağanak yağmur altında yapıldı.

Güreşlerin yağmur altında yapılmasında teknik bir sakıncası olmadığın ifade eden Türkiye Yağlı Güreş Yürütme Kurul Üyesi Sezai Işkın, "Biliyorsunuz şiddetli bir yağmur olmadığı sürece güreşebilecek durumdaysa güreşler devam ediyor. Neticesinde yağlı güreş açık havada yapılan bir güreş.

Sıkıntı olmadan finallerin sonuna geldik." dedi. Güreşçiler ise yağmur altında güreşin zor olduğunu ayaklarının kaydığını ifade etti. Finalde ise başpehlivanlıkta Fatih Atlı ve Recep Karaca güreşti. Normal zamanda pehlivanlar yenişemezken 10 dakikalık puanlamada Fatih Atlı 2 puan alarak galip geldi.
 
2013'ÜN BAŞPEHLİVANI Erbaa'DAN ÇIKACAK
 
Kırkpınar yağlı güreşlerinde başpehlivanın dopingli çıktığını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, "2013'ün başpehlivanı Erbaa Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı olacak. Yağmura rağmen 24'üncüsünü düzenlediğimiz Erbaa yağlı güreşleri bütün hızıyla devam ediyor.

Kıran kırana güreş yapıyorlar. Güreş severlik budur. Yukarıda yağmur yağıyor, ama güreş severler bir yere gitmiyor" diye konuştu. 

DHA