Yağmur İzmir'de etkili oldu

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi.

12 Eylül 2009 Cumartesi 08:38 tarihinde eklendi.

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı ev ve işyerlerinde su baskınları oldu, trafikte ise maddi hasarlı, yaralamalı kazalar meydana geldi.

Saat 20.30 sıralarında başlayan sağanak yağmur İzmir kent merkezi ve ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Konak İlçesi Mithatpaşa Caddesi, Numara 911/A'da bulunan ve iki gün sonra hizmete girecek olan kafede meydana gelen su baskınında işletmeci İrfan Güntaç, yaşadıklarına isyan etti. Güntaç, “O kadar para harcadık. Pazartesi günü açılışımızı yapacaktık. Su baskınına uğradık. Ne yapacağımızı şaşırdık. Şimdi buraya ne gerekiyorsa yapılsın ama bu böyle olmaz buradan yetkililere sesleniyorum. Bu böyle kesinlikle olmaz bir çare bulsunlar” dedi. Karşıyaka İlçesi İmbatlı Mahallesi 1777 Sokak'ta bulunan mazgal ve logarların taşması sonucu zemin katta bulunan 2 evin tuvaletlerine lağım suları doldu.

İzmir Emniyeti Trafik Denetim Şube Müdürlüğü yetkilileri yağışla birlikte 38 maddi hasarlı, 13 tane ise yaralamalı trafik kazasının meydana geldiğini bildirdi.

İzmir Meteroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada İzmir başta olmak üzere Kıyı Ege'de metrekareye 32, Ödemiş'te 19.6, Dikili'de 15.2, Seferihisar'da 27.4, Aliağa'da 14.0, Çeşme'de 7.2, Çiğli ve Karşıyaka'da 21, Karabağlar ve Gaziemir'e ise 30.4 kilogram yağmur suyu düştüğü belirtildi. Yağmur bugün de aralıklarla devam edecek.