Yağmurlar Bursa'ya can suyu verdi

Bursa'da bu yıl kış aylarında yeterli kar ve yağmur yağmaması nedeniyle barajlarda azalan su miktarı bahar yağmurları ile arttı.

Yağmurlar Bursaya can suyu verdi
06 Mayıs 2014 Salı 10:32 tarihinde eklendi.
Bursa'nın su ihtiyacının yüzde 90'ını karşılayan iki barajdan Doğancı'da su seviyesi yüzde 24'ten yüzde 34'e, Nilüfer Barajı'nda ise yüzde 59'dan yüzde 65'e yükseldi. 
 
Türkiye genelinde kış aylarının yağışsız geçmesi nedeniyle barajlar alarm vermeye başladı. Bursa'da da kentin içme suyunun yüzde 90'ını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarda su seviyesi düştü. 2007 yılında yeterli yağış olmadığı için yeraltı suları ile içme suyunu karşılayan Bursalı'ları o günlerİ tekrar yaşamanın korkusu sararken, bahar ayları ile birlikte gelen yağışlarla barajların yeniden dolması endişeleri giderdi. Yüzde 24 seviyesine düşen Doğancı Barajı'nda su seviyesi yüzde 34'e, Nilüfer Barajı'nda ise yüzde 59'dan yüzde 65'e çıktı.
 
Bursa'nın yer altı sularını kullanmadan yaz aylarını rahatlıkla geçirebileceğini söyleyen Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) yetkilileri, kentte bu yaz su sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti. 2007 yılında yer altı suyunu kullanarak kentin içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını anlatan yetkililer, kentin 200 milyon metreküp yeraltı suyuna sahip olduğunu dile getirdiler. 
 
Yağışların yoğun olmasına rağmen vatandaşları su tasarrufu yapmaları konusunda uyaran yetkililer, özellikle yaz aylarında su israfından kaçınılması gerektiğini vurguladılar.