Yahudileri yine kızdırdı

Hollywood'un ünlü Avusturalya asıllı aktör ve yönetmeni Mel Gibson, şimdi de yeni film projesiyle Yahudilerin tepkisini çekti.

Yahudileri yine kızdırdı
10 Eylül 2011 Cumartesi 17:21 tarihinde eklendi, 1.239 kez okundu.

 

2004 yılında çevirdiği 'The Passion of the Christ' filmiyle dünya genelinden Yahudilerin tepkisini çeken ve bugüne kadar herhangi bir özür açıklamasında da bulunmayan aktör, yeni film projesinde Yunanlılara karşı Yahudi isyanını başlatan "Judah Maccabee"nin (Yehuda Makabi) hayatını sinemeya taşımayı planlıyor.
 
Mel Gibson'un çekeceği filme Yahudilerin tepki gösterme nedeni, Hannukah bayramının doğuşuna neden olan kutsal liderlerinin hayatını anlatacak filmi kendisinin çekmesi ve başrolünde de oynaması ihtimali...
 
Tepkileriden ilki, Hollywood Reporter'a kouşan etkili Yahudi kuruluşlarından olan New York merkezli Anti-Defamation League’in (ADL) başkanı Abraham Foxman'dan geldi. Foxman; "Judah Maccabee daha iyisini hakediyor. Maccabee Yahudi halkı için özel olarak ve genel olarak da dünyada dini özgürlük için mücadele eden herkesin kahramanı. Onun hikayesinin, başkalarının dini inançlarına saygısı olmayan biri tarafından aktarılması gülünç olur" ifadelerini kullandı.
 
Sözkonusu film projesinden dolayı Yahudi kuruluşları, sadece Mel Gibson değil, aynı zamanda, projenin ortağı olan Temel İçgüdü (Basic Instinct) filminin yazarı Joe Eszterhas ve projeyi gerçekleştirecek Warner Bross film şirketine de tepkililer.
 
New York'ta da bir şubesi olan, Los Angeles'taki Simon Wiesenthal Tolerance Müzesi’nin (Hoşgörü Müzezi) müdürü Haham Marvin Heir de, tepkisini, "Gibson’u Judah Maccabee filmine yönetmen yapmak, Bernard Madoff’u Sermaye Piyasası Kurulu'na (SEC) başkan yapmak gibidir" açıklamasıyla gösterdi. (Nasdaq Borsası eski başkanı Yahudi asıllı Madoff, çoğunluğu Yahudi olmak üzere binlerce yatırımcının 65 milyar dolarını dolandırmıştı.)
 
Tepkilerin ardından görüşleri sorulan Gibson, konuşmaktan kaçındı.

NTV