Yahyalı'da Kutlu Doğum coşkusu yaşandı

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Senirköy Mahallesinde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi

Yahyalıda Kutlu Doğum coşkusu yaşandı
19 Nisan 2014 Cumartesi 17:52 tarihinde eklendi.

Camii İmamı Muammer Yıldırım ve mahalle Muhtarı Mehmet Öğrağ tarafından organize edilen programa Yahyalı Müftüsü Ahmet İnciler, Belediye Başkanı Esat Öztürk, Emekli İmam Bekir Erdoğdu Hoca Efendi katıldı.

Senirköy mahallesi İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan programa komşu mahallelerden katılan cemaati, Yahyalı ilçe müftülüğü ilahi grubunun söyledikleri ilahiler ve naat’ı şerifler cemaati duygulandırdı. Kutlu Doğum programlarının merkezlerden dışarı mahallelerede de kutlanması Peygamber sevisinin sönmediğinin işareti şeklinde yorumlandı.

Mahalle muhtarı Mehmet Öğrağ Kutlu Doğum haftasını mahallelerinde kutlamayı gelenek haline getirmeyi amaçladıklarını belirtip, "Mahalle halkım da buna destek veriyor, sevinçle bu organizasyonu yaptık" dedi.

Yahyalı İlçe Müftüsü Ahmet İnciler de bu tür programları halkın birliği ve beraberliği için önemli bulduğunu, Diyanetin bu yıl Kutlu Doğum programında samimiyet temasının işlendiğini belirterek, "Samimiyetimizi korumalıyız" diye konuştu.

İlçe Belediye Başkanı Esat Öztürk ise halkı birleştiren değerleriden biri olan Kutlu Doğum programının bizleri bir arada tuttuğunu belirtip, "Bu programlar diğer mahallelerimize de örnek olmasını dilerim." dedi.

Okunan Kur’an tilaveti ve ilahilerin ardından hatim duası ve yağmur duası yapıldı. Programdan sonra cemaate yemek ikram edildi.


CİHAN