Yakalama kararı olan O müdür adliyede yakalandı

OLAĞANÜSTÜ Hal kapsamında yayımlanan 670 No'lu Kanun Hükmünde Kararname ile Yalova Emniyet Müdürlüğü'nde 3'üncü sınıf emniyet müdürü

Yakalama kararı olan O müdür adliyede yakalandı
24 Ağustos 2016 Çarşamba 13:57 tarihinde eklendi.
OLAĞANÜSTÜ Hal kapsamında yayımlanan 670 No'lu Kanun Hükmünde Kararname ile Yalova Emniyet Müdürlüğü'nde 3'üncü sınıf emniyet müdürü olarak görev yaparken,17 Ağostos'ta meslekten ihraç edilen ve hakkında yakalama ile gözaltı kararı bulunan Memduh Tosun, İzmir Bayraklı Adliye Sarayı'nda duruşma izlemeye gelince, adliye karakol amiri Süheyda Tuğbay'ın dikkatiyle yakalandı.
 
İzmir'de 15 Temmuz darbe girişimi ardından Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Ömer Doğruöz'ün yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal, Çocuk Şube Müdürü Murat Duran, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Uğur Yıldız, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukaya, Karabağlar İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Seyhan Aslan, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Savran'ın ardından Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş ve yardımcısı, Bayraklı İlçe Emniyet Müdürü Sait Güzal da gözaltına alındı. 
 
Soruşturma kapsamında, yakalama kararı verilen 102 emniyet mensubundan 99'u gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan ve cep telefonunda 'By lock' programı kullandığı tespit edilen ve son kararnemede Yalova 'da 3'üncü sınıf emniyet müdürü olarak görev yaparken 17 Ağustos'ta meslekten ihraç edilen Memduh Tosun, adliyede duruşma izlemeye gelince yakalandı. Memduh Tosun, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üç gündür görülen, gizli bilgi ve belge bulundurma soruşturmasında usulsüzlükler yaptıkları öne sürülen, aralarında yakalama kararı bulunan Fethullah Gülen ile İzmir eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da bulunduğu 12'si tutuklu, 68 sanığın yargılandığı, davayı izlemek için bugün Bayraklı Adliye Sarayı'na geldi. Adliye Sosyal Tesisler'de yapılan duruşmaya girmek isteyen Memduh Tosun'u Adliye Karakol Amiri Süheyda Tuğbay fark edince gözaltına aldı. Polis memurları tarafından kelepçe takılan Memduh Tosun, karakola götürüldü. Burada da düzenlenen evrak ve sağlık raporu ardından Tosun, soruşturmayı yürüten Terör Şubesi'ne teslim edildi. Böylece soruşturma kapsamında aranan iki kişi kalmış oldu. Polis, haklarında yakalama kararı bulunan diğer meslektaşlarınıda yakalama çalışmasının sürdüğünü belirtti. 
 
DAHA ÖNCE TUTUKLANDI 
 
İzmir merkezli olarak 2014 yılında toplam 13 ilde, yasa dışı dinlemelere yönelik olarak yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen 32 polisten, emniyet müdürleri olan aralarında Taner Aydın, Tarkan Kolik, Memduh Tosun ve Mustafa Edip Çakmak'ında olduğu 11 kişi tutuklanmış, 21'i hakkında ise adli kontrollü olarak serbest bırakılmış, tutuklanan sanıkların avukatlarının yaptığı itiraz sonucu , daha sonra tüm sanıklar tahliye edilmişti. Polisler hakkında, İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde "Gerçeğe aykırı belgeler düzenleyerek başka isim ve IMEI numaraları üzerinden alınan mahkeme kararlarıyla usulsüz dinleme yaptıkları" iddiasıyla açılan dava devam ediyor.