Yakayı ele verdi

En ünlü dizilerin sırlarını çalan ve senaryo bölümlerini yayan hackera 3 yıl istendi.

Yakayı ele verdi
27 Şubat 2012 Pazartesi 11:52 tarihinde eklendi.

 

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Ay Sanat Prodüksiyon ve Yapım A.Ş ile Ay Film Yapım Ltd.’nin Ezel, Yaprak Dökümü ve Fatmagül’ün Suçu Ne dizilerinin yapımcıları oldukları belirtildi.

İnternette “stillborn” takma adını kullanan Emre Ö’nün yapımcı şirketlerin bilgisayar sistemlerine yasal olmayan yollarla erişim sağladığı ileri sürüldü. Şüphelinin Ezel dizisinin çekilen bölümlerine ait maliyet raporlarını, Yaprak Dökümü dizisine ait son bölüm özetini ve Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin oyuncularına ait isim ve telefon listesiyle senaryo bölümlerini alarak başka bir sitede yayımladığı öne sürüldü.
 
‘Veri hırsızlığı yapmadım’
 
Şüpheli Emre Ö. Savcıya verdiği ifadesinde, sözkonusu yapımcı şirketlei tanımadığını, isimlerini ilk kez duyduğunu belirtti. Emre Ö. Stillborn rumuzunu msn adresinde kullandığını, internette stillborn diye arama yapıldığında kendi isminin çıktığını, ancak kesinlikle bu şirketlerin bilgisayar sistemlerine girerek hırsızlık yapmadığını söyledi. Ancak savcılık, Emre Ö. Hakkında “bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme” suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. ?üpheli önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. (KAYNAK: VATAN)