"Yakında kıyamet kopacak"

Reyting soruşturmasında ifade veren yapımcı Can Tanrıyar, “Bu kez polisi çok kararlı gördüm

Yakında kıyamet kopacak
16 Aralık 2011 Cuma 09:27 tarihinde eklendi, 3.943 kez okundu.

 

Reyting soruşturmasında ifade veren yapımcı Can Tanrıyar, “Bu kez polisi çok kararlı gördüm. Ellerinde de somut deliller var. Yakında belli ki kıyamet kopacak” dedi
 
Reyting ölçüm sonuçlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 6 yapım şirketi dahil 25 ayrı adreste yapılan operasyonda gözaltına alınan AGB Üretim Müdürü Hilmi Berköz, TNS Finansal İşler Sorumlusu Celal Orçun Köktuna, Bilişim İnovasyon şirketinin Sahibi Uğur Akkuş, Uyumsoft Bilgi Sistemleri çalışanı Selçuk Alkaş ve Yapımcı Selçuk Çobanoğlu’nun sorgusu İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sürüyor. Ankara’da gözaltına alınan dört kişi ise Ankara’da sorgulanıyor. Şüpheliler “ticari sırları ifşa”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “haksız rekabet”le suçlanıyor.
 
Soruşturma kapsamında 9 kişinin de “şüpheli” sıfatıyla emniyete çağrıldığı belirtildi. Yapımcı Can Tanrıyar dün emniyete giderek “bilgi sahibi” sıfatıyla ifade verdi. Tanrıyar, ifadesinin ardından yaptığı açıklamada, “Durum 3 yıl önceki gibi değil. Bu kez polisi çok kararlı gördüm. Onların ellerinde de somut deliller olduğunu anladım. Ben de elimdeki bilgi ve delilleri onlarla paylaştım. Yakında belli ki kıyamet kopacak” dedi.
 
Yeni gözaltılar olabilir
 
Yapımcı Osman Sınav’ın da dün emniyete giderek ifade verdiği öne sürüldü ancak emniyet tarafından bu iddia doğrulanmadı. Soruşturma kapsamında gazeteci Uğur Dündar ile İbrahim Tatlıses’in “müşteki” sıfatıyla ifadelerine başvurulacağı öğrenildi. Ayrıca rüşvet alan deneklerin de ifadesine başvurulacağı öğrenildi. Soruşturma kapsamında emniyette 20 kişilik bir ekibin görev yaptığı öğrenildi. Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Akif Özgün tarafından sürdürülen soruşturmanın, halen operasyon evresinde bulunulduğu, gözaltına alınan yeni kişiler olabileceği öğrenildi.
 
Muhteşem Yüzyıl yine birinci
 
Operasyon sonrası AB grubunda Muhteşem Yüzyıl yüzde 17,74 reyting ve yüzde 43.01 izlenme payı alarak yine 1. oldu.
 
Akkuş’un aldığı ihale son anda iptal edilmiş
 
TRT’nin Ocak 2011’de kendi reyting sistemini kurmak için çıktığı ihaleyi gözaltına alınan Uğur Akkuş’un sahibi olduğu Bilişim İnovasyon kazanmıştı. Ancak TRT’ye Finlandiya yapımı cihaz gösteren Akkuş’un cihazları Çin’e yaptıracağı ortaya çıkınca TRT 16 Kasım’da ihaleyi iptal etti.