Yakınları Doğa Rutkay'ı anlattı: "Delidir"

Üçüncü Türden Yakın İlişkiler Başlangıç adlı tiyatro oyununda rol alan Doğa Rutkay’ı en yakınları Marie Claire Dergisi’ne anlattı.

Yakınları Doğa Rutkayı anlattı: Delidir
05 Şubat 2012 Pazar 11:54 tarihinde eklendi, 3.585 kez okundu.

 

Dost canlısı olan Doğa Rutkay için arkadaşları “Delikanlıdır, sıkı dosttur” diyor ve ekliyor: “Delidir, kontrol edilemez”
 
MELİSA DOĞU / OYUNCU VE YAKIN DOSTU: ‘Dost meclisinin büyük stand-up’çısı’
 
“DOĞA, adı gibidir. Keşfetmeyi bilene tüm kapılarını açar, canı acıyınca vahşileşebilir. Başkasının derdine kendi yaşıyormuşçasına üzülebilir. Oyuncu olmasaydı, sanırım dedektif olurdu. Olaylara yaklaşımı şüphe içerir hep. Kalemi çok güçlüdür, edebiyatçıdır aslında. Arabada bağıra bağıra şarkı söyler. Dost meclislerinin büyük stand-up’çısıdır. Aldı mı sazı eline, gülmekten kalkamazsınız.” 
 
HÜLYA HAN / YARDIMCISI: ‘Gördüğüm en neşeli insan’ 
“O BENİM işverenimden çok ablam gibi. Hayatımda gördüğüm en neşeli insan, her sabah pozitif uyanır. Samimiyeti içtendir, adaletlidir. Her yere erken gitmeye çalışır, geç kalırsa panik olur. Türk kahvesi içmeden güne başlamaz.” 
 
YAĞMUR KAŞİFOĞLU / OYUNCU: ‘Her eve lazım ’
“ENERJİSİ hiç bitmeyen güzel bir kadındır. Sohbeti vazgeçilmezdir. Her daim, ölene kadar hayatınızda olsun isteyeceğiniz insandır. Canımdır, delidir, çözüm bulandır, eğlencedir, delikanlıdır ve en önemlisi sıkı dosttur yani olmazsa olmazdır, her eve lazımdır.” 
 
BERGÜZAR KOREL / OYUNCU: ‘Doğa kahkahadır’ 
“DOĞA; renktir, hayata bağlılık, hayattan alınan zevktir, kahkahadır, deli haline aldanmayın, herkesten daha bağlıdır geleneklerine, annedir, dosttur. Şarap bitsin istemezsin Doğa’yla. Demlikteki çay hep kaynasın ya da gün hiç ağarmasın, o kadar sonsuzdur çünkü muhabbeti. Hayattır Doğa, var mı ötesi?” 
 
RUTKAY AZİZ / TİYATRO SANATÇISI VE BABASI : ‘Eserimiz vefalı çıktı’
“KIZIM Doğa küçükken, neredeyse düz duvara tırmanacak cinsten bir çocukluk yaşarken, sanki alkışları bekliyor gibiydi. Sonra o çocuk büyüdü, adına yakışır şekilde hem insanı hem doğayı çıkarsız, hesapsız, yalansız, dürüstçe kucakladı. Doğa insan olmanın vefalı olmaktan geçtiğinin bilinciyle yürümeye devam ediyor. Bizim eserimiz vefalı çıkmıştır.” 
 
FUNDA KURT / OYUNCU: ‘Sevgisi de büyük nefreti de’
“DOĞA; candır, dosttur, kendi gibi ruhu da güzeldir. Delidir, kontrol edilemez, sevgisi de büyüktür, nefreti de. Sevgisi geçmez, nefreti çabuk geçer. Herkesin hayatına onun gibi birisi lazım, mutlu olmak ve hayatı sevmek için.” 
 
DOĞA BEKLERİZ:
‘Kendime karşı bir otoritem vardır’ 
“Disiplinli bir insanım. Kendime karşı bir otoritem var. Eskiden fevri ve hırçın bir tiptim, o zaman hakikaten bu huyumu törpülemek istemiştim. Meğer o da zamanla olan bir şeymiş. O fevriliğim ve aceleciliğim artık kalmadı. Daha sakin bir tip oldum.”

Habertürk