Yakup Gör şampiyonayı 5. tamamladı

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki 59. Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde erkekler 96 kiloda Serhat Balcı, bronz madalya kazandı.

Yakup Gör şampiyonayı 5. tamamladı
06 Mart 2012 Salı 23:50 tarihinde eklendi, 1.752 kez okundu.

Şampiyonanın akşam seansında müsabakalar öncesi açılış töreni düzenlendi. Belgrad Arena'daki organizasyonda polis akademisi öğrencileri, şampiyonaya katılan ülkelerin bayraklarını taşıdı. 
    
Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti, törende, Londra Olimpiyatları öncesi Avrupa'nın en iyi güreşçilerinin burada mücadele vereceğini belirterek, tüm katılımcılara başarı diledi. 
    
Minik güreşçi ve cimnastikçilerin yaptığı gösterilerin ardından müsabakalara geçildi. 
    
Akşam seansında mindere çıkan ilk Türk güreşçi 66 kiloda Yakup Gör oldu. Gör, bronz madalya mücadelesinde Ermeni David Safaryan'a 2-1 yenilerek, şampiyonayı 5. sırada tamamladı. 
    
Bu kiloda altın madalya Rus Alan Gogaev, gümüş madalya ise Bulgar Leonid Bazan'a giderken, Ermeni Safaryan ile Macar Gergelli Woller, bronz madalya elde etti. 
    
Gör'ün ardından 96 kiloda bronz madalya mücadelesine çıkan Serhat Balcı, Azeri Navruz Temrezov'u 2-1 yenerek Avrupa 3'üncüsü oldu. Bu kiloda altın madalyayı Rus Abdulsalam Gadisov kazanırken, Ukraynalı Valerii Andriitsev gümüş madalya aldı. Diğer bronz madalyayı ise Belarus'tan Ivan Yankouski kazandı. 
    
Şampiyonada mücadele verecek tek bayan milli güreşçi olan Merve Kenger'di, hasta olduğu için müsabakaya çıkmadı. 
    
Bu kategoride altın madalya Ukrayna'dan Lyudmyla Balushka, gümüş madalya Romanya'dan Ester Dobre, bronz madalyalar ise Rus Marina Yilmova ile Alman Jaqueline Schellin'in oldu. 
    
Şampiyonanın ikinci gününde yarın Türk Milli Takımı'ndan serbest stil 55 kiloda Ahmet Peker ve 60 kiloda Recep Aktaş ile bayanlar 51 kiloda Burcu Kebiç ve 59 kiloda Hafize Şahin mindere çıkacak.