Yalçın Akdoğan'dan Demirtaş'a sert sözler

AKP Ankara Milletvekili ve Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan "Selahattin Demirtaş'ın üst perdeden konuşmalar yaparak AK Parti sözcülerini aşağılayan ve küçümseyen sözler sarfetmesi parti genel başkanına yakışmayacak bir çiğliktir" dedi.

Yalçın Akdoğandan Demirtaşa sert sözler
23 Ağustos 2013 Cuma 09:55 tarihinde eklendi.
Star gazetesindeki köşe yazısında, "çözüm sürecine" ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdoğan, Öcalan'ın rolünü değerlendirirken, Demirtaş'a yüklendi.
 
Yalçın Akdoğan, Hükümetin nihai çözüme ulaşmak İçin büyük bir kararlılıkla hareket ettiğini, bununla birlikte Öcalan'ın etkisinin ne olduğunun süreç sonunda daha anlaşılacağını belirtirken, “Bu bir rolü küçümseme değildir. Nitekim Öcalan Haziran demesine rağmen Eylül'e gelmişken çekilmenin yüzde 20'lerde kalması, Öcalan’ın sözünün havada bırakıldığını gösterir. ‘Öcalan'ın etkisinin ne kadar olacağını göreceğiz’ sözünden alınanlar, bu sözü boşa çıkarmayacak bir uygulama ortaya koysalar daha iyi olmaz mı?” diye sordu.
 
Demirtaş'ın çiğliğini Kışanak dengelemeli
Daha sonra Demirtaş'ı hedef alan Akdoğan şu ifadeleri kullandı:
 
“Bizim söylediğimiz örgütün gereken adımlan atmadığı. Türkiye içinde illegaliteyi sürdürdüğü, baskı ve tehdidi devam ettirdiği, sürecin ruhuna uymayan tehdit ve hakaret açıklamalarıyla süreci gerdiğidir. Bu eleştiriler, sürecin akamete uğraması için değil, selametle sonuca ulaşması içindir. Örgütün iki de bir hükümeti aşağılayan açıklamalar yapması, tehdit ve dayatma söylemleri ortaya koyması elbette karşı eleştiriye maruz kalacaktır. Selahattin Demirtaş'ın üst perdeden konuşmalar yaparak AK Parti sözcülerini aşağılayan ve küçümseyen sözler sarfetmesi parti genel başkanına yakışmayacak bir çiğliktir. BDP yönetimindeki bu siyasi olgunluk eksikliğini Gülten Hanım’ın dengelemesi doğru olacaktır.”