Yalçıntaş için 18 yıl istendi

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş hakkında “yargıda rüşvet operasyonu” davasında 18 yıla kadar hapis cezası istendi

Yalçıntaş için 18 yıl istendi
28 Ocak 2011 Cuma 09:05 tarihinde eklendi.

 

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ile Ceyda Erem’in sahibi olduğu CNR Fuarcılık arasındaki “tahliye” davalarını yargı aşamasında lehlerine çevirmek amacıyla rüşvet verdikleri ileri sürülen ve aralarında Yalçıntaş’ın da bulunduğu 58 sanık hakkındaki iddianame tamamlandı.
 
ÖRGÜT LİDERİ AVUKAT
37 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Yalçıntaş hakkında, “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve rüşvet suçuna iştirak etmek” iddiasıyla 18 yıla kadar hapis istendi.
 
İddianamede avukat Necdet Okçu hakkında “suç örgütü lideri” olduğu gerekçesiyle, emekli Yargıtay üyesi Mustafa Oskay ve Reina’nın işletmecisi Mehmet Koçarslan’ın aralarında bulunduğu diğer sanıklar hakkında ise, “rüşvet”, “yargı görevi yapanı etkilemek” ve “nitelikli dolandırıcılık” gibi suçlardan 2 ila 105 yıl arasında hapis cezası istendi.
 
Bin 449 sayfalık iddianamede, örgütün, tam bir emir komuta zinciri ve hiyerarşik bir yapı içerisinde çalıştığı, örgüt kurucularının suç işlemeyi güncel hayatlarının doğal akışı haline getirdikleri öne sürüldü.
 
Rüşvet görüşmelerinin şifreli yapıldığına da dikkat çekildi:
 
Araba rektefede (Dosya beklemede)
Fabrika müdürü (Yargıtay’ın ilgili dairesi)
Hastalanmak (Telefon dinlemesi)
Asker terhis oldu (Dosya postaya verildi)
Berberler odası (TOBB) 

Habertürk