Yalova’da Cumhuriyet yürüyüşü

CHP Yalova İl Teşkilatı’nın düzenlediği Cumhuriyet yürüyüşü büyük katılımla gerçekleşti.

29 Ekim 2013 Salı 19:55 tarihinde eklendi, 1.154 kez okundu.


CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin de katıldığı yürüyüş, Atatürk Spor Caddesi’nden başladı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan grup Şehit Ömer Faydalı, Safabey, Cumhuriyet, İstanbul, Sefabey, Cengiz Koçal Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Grup, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz', 'Ne mutlu Türk’üm diyene' gibi sloganlar attı.

İnce, meydanda yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “29 Ekimlerde, 23 Nisanlarda, 30 Ağustoslarda hasta olan bir başbakan, hasta olan bir cumhurbaşkanımız var, biliyorsunuz değil mi? Onlarınki baş ağrısı, diş ağrısı değil. Onlarınki Cumhuriyet'e karın ağrısı.

Bizim Atatürk Anıtı’na çelenk koymamızı, şehitlerimize, gazilerimize, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, İsmet İnönü’ye, Fevzi Çakmak’a, Kazım Karabekir’e, bütün kumandanlarımıza, bütün isimsiz kahramanlarımıza saygılarımızı sunmamız için hükümetten izin almamız gerekmiyor.

Biz bu ülkenin kuruluşunu, yoktan var edilişini, Anadolu’nun ortasındaki, bu yokluklar içerisinde kurulmuş Cumhuriyet'in çocuklarıyız. Biz asker kaçaklarının torunları değiliz. Biz Cumhuriyet kurulur kurulmaz isyan edenlerden değiliz. Biz bu ülkenin kurucusuna, kurucu felsefesine, onun değerlerine hakaret edenlerden değiliz.”

Ardından Samsun, Amasya, Ankara, Sivas’tan gelen topraklar Atatürk Anıtı önündeki alana bırakıldı. Bu sırada gruptan bir genç Andımız'ı okudu. Sonrasında Fatih Caddesi’ne yürüyüşe geçen grubun etkinliği sona erdi.


CİHAN