Yalova'da endüstriyel kaza tatbikatı

Yalova'da Şehirlerarası Otobüs Terminali mevkisinde endüstriyel kaza tatbikatı düzenlendi.

19 Mart 2012 Pazartesi 18:58 tarihinde eklendi.

Yalova-Bursa karayolunda, Şehirlerarası Otobüs Terminali mevkisinde gerçekleştirilen tatbikatı Yalova Valisi Esengül Civelek de izledi. Tatbikata Afet Acil Durum Müdürlüğü, Yalova İtfaiyesi, Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nden (UMKE) 65 kişilik bir ekip katıldı. 
    
Senaryo gereği, Bursa'dan Yalova istikametine giden bir tankerin kimyasal sıvı sızıntısı yaptığı yönündeki ihbar üzerine emniyet güçleri tankeri durdurdu. Trafik ise farklı güzergaha yönlendirildi. Sızıntının meydana geldiği tankerin yanına gelen ekipler, özel kıyafetlerle olaya müdahale etti. Ekipler, sürücüyü güvenli bir bölgeye çektikten sonra kimyasallardan arındırmak için yıkadı. Sürücü işlemin ardından 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi. 
    
Ekipler, sulu amonyak yüklü olduğu bildirilen tankere de yaklaşarak sızıntıyı önledi. Tanker de itfaiye aracıyla yıkandı. 
    
Tatbikat sonrasında basın mensuplarına bilgi veren Vali Civelek, şöyle konuştu: 
    
''Son derece başarılı bir tatbikattı. Dilerim bu tür endüstriyel kazalarla karşılaşmayız. Ancak karşılaşmamız halinde ilimizin kapasitesini de değerlendirmiş olduk''