Yalova’da Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törenin ardından protokolün katılımıyla gaziler ve aileleriyle öğle yemeği yenildi.

Yalovada Gaziler Günü kutlandı
19 Eylül 2014 Cuma 14:23 tarihinde eklendi.

Yalova Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Vefa Salman, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ve Yalovalı gaziler tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören Deniz Binbaşı Ferdi Uyanıker’in günün anlam ve önemine değindiği konuşmasıyla devam etti. Törende gazileri temsilen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Şakir Güner konuşma yaptı.

Türk milletinin varlığını devam ettirmek için kahramanlık gösteren gazilere minnet duyulduğunu belirten Deniz Binbaşı Ferdi Uyanıker, "Türk vatanının ve yüce Türk milletinin varlığını devam ettirmek ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek için ülkemizin her karış toprağını savunarak tarihimize altın sayfalar yazdıran kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Şanlı ordumuz, İstiklal Savaşı'nda sayısız düşmana karşı kazandığı zaferler neticesinde vatan topraklarının bütünlüğünü dünyaya ispatlamıştır. Tarihimiz gurur veren eşsiz destanlarla doludur. 19 Eylül 1921’de minnet duygusunu göstermek adına milletimiz tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanı verilmiştir. Bu olay, gaziliğin yüksek seviyesinin örneğidir." dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Şakir Güner ise yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Yurt ve dünya barışının korunması amacıyla; bağımsızlık savaşında, Kore’de, Kıbrıs’da yapılan muharebelere katılan kahramanlar ile, her bir parçası şehit ve gazilerimizin kanı ile yoğrulmuş vatanımızın, milletine ve devletine karşı şer odaklarının yürüttüğü terör faaliyetlerine dur diyen, herhangi bir zamanda ülke savunması için bedenini siper etmekten çekinmeyen gazilerimizin anlamlı günü kutlu olsun. Vatanın üniter bütünlüğünün devamı için, yurt içinde hain emeller güden dış mihraklı saldırılara karşı her geçen gün şehitler verirken, emanetimizin değeri daha da artmaktadır. Geçmişimizle bugünün bağını sağlayan kahraman gaziler, sizler bizim için çok değerlisiniz."

Günün anısına fotoğraf çektiren protokol mensupları Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi’ni ziyaret etti. Daha sonra gaziler ve aileleriyle birlikte öğlen yemeği yenildi. 


CİHAN