Yalova'ya su müjdesi

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, hafta sonu yağan yağışların ardından Gökçe Barajı’ndaki su seviyesinin 3 metre yükseldiğini bunun da ilin bir aylık su ihtiyacını karşıladığını söyledi.

Yalovaya su müjdesi
30 Eylül 2014 Salı 14:56 tarihinde eklendi.
Barajdan ölü hacim yerine normal olarak su temin edildiğini söyleyen Başkan Nergiz, tasarruf tedbirlerinin elden bırakılmaması gerektiğini de belirtti.
 
Yalova’da yaşanan su sıkıntısının ardından geçtiğimiz hafta sonunda etkili olan yağışlar içme suyu temin eden Gökçe Barajı’nda su seviyesini 3 metre yükseltti. Son yağışların Yalova'ya bir ay boyunca yetecek kadar olduğunu söyleyen Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, kentte devam eden tedbir amaçlı tasarrufun sürdürülmesini istedi. Ömer Rengiz, Ortaburun Göleti’ni de bağladıktan sonra Yalova'da 2 ay boyunca su sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti.
 
Son yağışlardan sonra Gökçe Barajı'ndaki su seviyesinin ölü hacim yerine normal olan 50 koduna yükseldiğini açıklayan Nergiz, “Önceden 46 kodun altında su almaya çalışıyorduk. Bunu da pompalarla gerçekleştiriyorduk. Burada önemli olan Yalova'da eskiyen su şebekelerinin tamamen değişmesi. Bu çalışmalara başlanmalı" dedi.
 
Gökçe Barajı, Yalova'nın yanı sıra Çiftlikköy ve Çınarcık ilçeleri yararlanıyor. Günde 50 bin ton suyun pompalandığı Gökçe Barajı'nda bu suyun 18 bin tonu kullanılırken 32 bin ton suyun kayıp ve kaçak olarak kayıtlara geçtiği öğrenildi.

DHA