Yanaktan makas cinsel taciz !

İstanbul’da 5 yıldızlı bir otelin evli çalışanı, mesai arkadaşının yanağından “makas” alınca “cinsel taciz”

01 Eylül 2009 Salı 10:12 tarihinde eklendi.

İstanbul’da 5 yıldızlı bir otelin evli çalışanı, mesai arkadaşının yanağından “makas” alınca “cinsel taciz” suçundan 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın kişiliğini göz önüne alarak, cezayı 5 yıl erteledi.

Olay, İstanbul’da 5 yıldızlı bir otelde yaşandı. İddiaya göre, otel çalışanlarından F.Ş. mesai arkadaşının yanağından makas aldı. Ancak kadın çalışan, bu durumu adliyeye taşıdı. F.Ş. hakkında da “cinsel taci z” suçundan dava açıldı.

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucunda F.Ş.
önce 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak eylemin aynı işyerinde olmanın
verdiği kolaylık nedeniyle ceza yarı oranında artırılarak, 4 ay 15 gün hapse çıkarıldı. Mahkeme, kararında “hük mün açıklanmasını geri bırakarak” 5 yıl denetim süresine hükmetti. Yani F.Ş. 5 yıl içinde bir suç işlemez se davası düşecek.

‘GÜNAYDIN DEDİM’


Mahkeme, geçtiğimiz günlerde açıkladığı gerekçeli kararın da otel çalışanı F.Ş. hakkında arkadaşının yanağından “makas” aldığı iddiasıyla “cinsel taciz” suçundan dava açıldığını hatırlattı. Kararda, sanığın “şikâyetçiye sadece
‘günaydın’ dediğini, karşılıklı selamlaşmadan sonra hızla ilerlediğini, kesinlikle suçlam yı kabul etmediğini ” söylediği belirtildi.

‘KÖR NOKTADA OLDU’

Ancak şikâyetçinin sanığın kendisinden makas aldığını, daha sonra öpücük
atıp gittiğini, olayın “kameraların kör noktasında meydana geldiğini ” anlattığı
kaydedildi. Gerekçeli kararda, yargılama sırasında iki tarafı da tanımadığını söyle yen bir tanığın dinlendiği belirtildi. Tanığın “otele malzeme getirdiği sırada, sanığın şikâyetçinin yanağından makas aldığını, şikâyetçinin ise ‘yapma’ dediğini duyduğunu” bildirdiği ifade edildi.