Yanan çarşının esnafı, temel atma ile sevindi

Ankara Altındağ ilçesinde 6 Mart günü çıkan yangında kül olan Yunus Emre Halk Çarşısı’nın temeli Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katılımıyla atıldı.

Yanan çarşının esnafı, temel atma ile sevindi
04 Nisan 2013 Perşembe 16:28 tarihinde eklendi, 1.044 kez okundu.

 

Çarşıda küle dönen 685 işyerinin sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek için çaba gösteren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, verdiği sözü tutarak esnafı sevindirdi. Yeniden inşa edilecek Yunus Emre Halk Çarşısı’nın temel atma töreninde konuşan Bakan Hayati Yazıcı, çarşıdaki yangının kendilerini çok üzdüğünü, o günden bu yana hükümet olarak konuyu sürekli gündemlerinde tuttuklarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla esnafın mağduriyetinin giderilmesi için ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.  "Biz şov yapmayız, iş yaparız" diyen Yazıcı, esnafın sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerini ifade etti.
 
ESNAFA ÇİFTE MÜJDE
 
Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak temel atma töreni yapmaya çok alışık olmadıklarını, genellikle açılış töreni yaptıklarının altını çizdi. Tiryaki, "Burada esnaf arkadaşlarımızın yüzünü güldürmek ve kendilerine verdiğimiz sözü tuttuğumuzu bildirmek üzere toplandık." dedi.  Eski çarşının yerine, eskisinin 2-3 katı büyüklüğünde, esnafın kendisinin bile şaşıracağı derecede modern ve Altındağ’a yakışır bir çarşı inşa edeceklerini belirten Başkan Tiryaki, çarşının Ramazan ayına yetiştirileceğini de müjdeledi. 
 
"ESNAFA HER KONUDA YARDIM EDİLECEK"
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da esnafa her konuda yardımcı olunacağını, hükümet olarak gerek vergi konusunda gerek bankalardan çekilecek kredilerle ilgili olarak her türlü kolaylığın sağlanacağını kaydetti. Daha sonra protokol üyeleri çarşı esnafıyla birlikte, temele dökülecek beton için düğmeye bastı. Katılımcıların alkışlarıyla beton dökülürken, çarşı esnafı da büyük bir coşku ve mutluluk yaşadı. 

CİHAN