Yandex'ten sıradışı ofis!

Rusya'nın en büyük internet arama motoru şirketi Yandex'in yeni St. Petersburg ofisinin tasarım çalışmaları tamamlandı. Sıradışı tasarımı gerçekleştiren mimarlık şirketi Za Bor'un Türkiye ofisinde de imzası bulunuyor.

Yandexten sıradışı ofis!
10 Eylül 2012 Pazartesi 13:30 tarihinde eklendi, 1.725 kez okundu.

 

Za Bor Architects, Rusya'nın en büyük internet arama motoru şirketi Yandex'in yeni St. Petersburg ofisinin tasarımını yaptı. Neşeli ve dinamik tasarım, parlak renkleriyle çalışanları motive edecek.
 
Ünlü mimarlar Peter Zaytsev ve Arseniy Borisenko'nun tasarımında; odalar, ekranlar ve müzik butonlarının olduğu uzun bir koridor çevresinde yer alıyor.
 
Ofis tasarımı; Google, Facebook ve Skype gibi diğer teknoloji şirketlerinin ofislerinin iç özelliklerini de taşıyor.
 
Mimarlık ve tasarım blogu Dezeen'in sayfalarına taşıdığı Yandex ofisi, 24 saat aktif olduğu için, rekreasyon alanları oldukça çeşitli. Ofiste; iki konferans salonu ve çalışma odalarının yanı sıra, spor salonu, kafeterya, duş kabinleri ve kahve noktaları bulunuyor.


 
İSTANBUL OFİSİNİN TASARIMI DA NEŞELİ
St. Petersburg ofisinin yanı sıra Yandex’in diğer ofislerinin dekorasyonlarını da hazırlayan Za Bor, Mart ayında açılan yeni İstanbul ofisini tasarlamıştı.
 
İstanbul ofisi; 340 metrekarelik alanda, neşeli, dinamik ve pozitif tasarımıyla çalışanların daha verimli ve keyifli çalışmasını sağlayan bir atmosfere sahip.
 
Ziyaretçileri karşılayan resepsiyon bankosu üzerinde yandex.com.tr’den aktarılan ve Yandex kullanıcılarının yaptığı arama sorgularının gösterildiği bir ekran bulunuyor.
 
Aynı anda 24 kişinin oturabileceği 'açık alan' ofisin ana kısmını oluşturuyor. Renkli camdan yapılan işyeri duvarları, ofis alanını görsel olarak genişletiyor. Ofisin orta kısmında, konferans ve çok kişinin katıldığı görüşmeler için kullanılabilen çok fonksiyonlu bir toplantı salonu bulunuyor.

NTV