Yangın söndürme uçakları Milas'tan ayrıldı

Orman yangınlarına müdahale için kullanılan Türk Hava Kurumu'na ait 2 amfibik uçak, görev sürelerinin dolması nedeniyle 5 aydır görev yaptıkları Muğla'nın Milas İlçesi'nden ayrıldı.

02 Ekim 2013 Çarşamba 18:56 tarihinde eklendi.
 
Orman Genel Müdürlüğü'nün Milas ve Bodrum başta olmak üzere Ege Bölgesi'nde çıkabilecek yangınlara havadan müdahale edilmesi amacıyla Türk Hava Kurumu'ndan kiralandığı ve 1 Mayıs tarihinden itibaren Milas'ta konuşlandırılan 2 Amfibik CL 215 tipi söndürme uçağının görev süreleri sona erdi. Mürettebatıyla birlikte Milas'ta 5 ay görev yapan söndürme uçaklarının ilçeden ayrıldığını belirten Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, "Uçaklarımız bu yıl da Milas ve Bodrum'da çok başarılı hizmet verdi. Herhangi bir yangın çıkması durumunda 7 ile 10 dakika arasında havalanıp müdahalede bulunulabilen uçaklarımız, 6 ton su kapasiteliydi. Denizden 12 saniyede 6 ton su alabiliyordu" dedi.
 
Milas-Bodrum Havalimanı'nda konuşlanan yangın söndürme uçaklarının aslında Türkiye genelinde çıkan bütün büyük yangınlara müdahalede bulunduğuna dikkat çeken Kazakoğlu, "Adana, Hatay, Antalya, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla'da çıkan 110 yangına müdahale eden uçaklar, bu süreçte 420 saat uçuş gerçekleştirdi. 90'ı Milas dışında 20'si de ilçe içinde olmak kaydıyla 110 yangında başarıyla çalışmalara katılan yangın söndürme uçakları, 930 sorti yaparak yanan alanlara yaklaşık 5 bin 580 ton su bıraktı" dedi.
 
Uçakarın mürettebatında kaptan pilotlar İsmail Çınar, Yücel Akyol, teknisyenler Erbil İlpars, Mehmet Işık, orman muhafaza memuru Ahmet Demirtaş, yer hizmetleri görevlisi Ergün Sabancı yer alıyordu.

DHA