Yangında can pazarı

Ataşehir'de, 4 katlı bir binada çıkan yangında can pazarı yaşandı. Alevlerin arasında mahsur kalan 7 kişilik aileden 2'si kendilerini can havliyle aşağıya bıraktı.

Yangında can pazarı
29 Mart 2013 Cuma 10:30 tarihinde eklendi.
Yangın saat 08.30 sıralarında Ataşehir Yenisahra Mahallesi Yıldırım Beyazıt caddesi'ndeki binada çıktı.
 
Edinilen bilgiye göre, 4. kattaki dairede sobadan çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri çağrılırken, yangın çıkan dairede mahsur kalan anne ve kızı alevlerden kurtulmak için kendini aşağı bıraktı.
 
Aşağıdaki komşuların açtığı battaniye rağmen yere çakılan anne Fatma Koçaklı ve 11 yaşındaki kızı Müşerref Koçaklı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Müşerref Koçaklı yoğun bakıma alınırken annesi Fatma Koçaklı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olay yerine gelen İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken dumandan zehirlenen ikisi çocuk 4 kişi de diğer ambulanslara alınarak ilk müdahaleleri yapıldı. Yangın itfaiyenin çalışması sonucunda söndürülürken, mahalle sakinleri itfaiyenin geç geldiğini ileri sürdü. Bir mahalle sakini, "itfaiye çok geç geldi, iki kişi aşağı atladı battaniye açtık ancak yere çakıldılar" diye konuştu. Polis yangının kesin çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlattı.

DHA