Yangından çarşaflı kaçış

KONYA'da 3 katlı bir apartmanın 1'inci katında belirlenemeyen nedenle çıkan yangında mahsur kalan üst katlarda oturanların bazıları, balkondan sarkıttıkları çarşafla aşağı inerek, bazıları da Meram Elektrik Dağıtım şirketine ait vinçle kurtarıldı.

Yangından çarşaflı kaçış
14 Temmuz 2016 Perşembe 12:12 tarihinde eklendi.
KONYA'da 3 katlı bir apartmanın 1'inci katında belirlenemeyen nedenle çıkan yangında mahsur kalan üst katlarda oturanların bazıları, balkondan sarkıttıkları çarşafla aşağı inerek, bazıları da Meram Elektrik Dağıtım şirketine ait vinçle kurtarıldı. Duman'dan etkilenen 9 kişide ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
Yangın, saat 23.30 sıralarında merkez Karatay İlçesi Şems Tebrizi Mahallesi Kasap Sinan Sokaktaki 3 katlı binanın 1'inci katında meydana geldi. 1'inci katta belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Biranda yükselen alev ve dumanlarda üst katlara da sıçradı. Binan dumanla kaplı olması sonucu üst katlarda oturanlar mahsur kaldı. Durum hemen itfaiye ekiplerine bildirildi. Ancak sokaklar dar olduğu için itfaiye ekipleri müdahale etmekte ve üst katta mahsur kalanları kurtarmakta zorluk çekti. 2'nci katta oturan Uğur Akman da, balkon demirine bağladığı çarşafı aşağı sarkıtıp, eşi ve çocuklarının inmesini sağladı. En son da kendisi çarşaf sayesinde aşağı indi.
 
Uğur Akman, "Sokaklar dar olduğu için itfaiye gelemedi. Dumandan da etkilenmeye başladık. O yüzden çarşafla indim. Çocuklarımı da oradan indirdim."dedi.
 
Diğer mahsur kalanlar ise iddiaya göre, merdivenli itfaiye aracı sokakların dar olması nedeniyle, olay yerine ulaşamadığı için binanın elektriklerini kesmeye gelen Meram Elektrik Dağıtım şirketine ait vinçle kurtarıldı. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlüklü sonlandırıldı. Dumandan etkilenen Müslüme Nur Bedir(16), Muhammet Bedir (47), Hatice Bedir (39), Suriyeli Emine Nasan (20), Nadir Doğan (72), Rahime Doğan(43), Sema Akman (16), Hayriye Bektaş (50), Mehmet Doğan (73) ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.