'Yanlış oda' olayında yeni perde

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, bir otelde yılbaşı gecesi yaşanan 'yanlış oda' tacizinin perde arkasını anlattı.

Yanlış oda olayında yeni perde
12 Ocak 2012 Perşembe 09:02 tarihinde eklendi, 1.220 kez okundu.

 

Yazım üzerine The Green Park Otel, ‘ilginç’ bir açıklama gönderdi bana. Otelin Kurumsal İletişim Müdürü Sedef Bayraktar’ın yazısındaki ayrıntıları okuyunca daha iyi anlayacak ve işin renginin nasıl da değiştiğinin farkına varacaksınız
 
Pendik’teki Green Park Otel’de yılbaşı gecesi yaşanan ilginç olaya dair haberlerdeki bir ayrıntıya takılıp, bir yazı yazdım önceki gün.
 
Olay neydi?
 
Kıbrıslı iş kadını Gül K.’, yılbaşı gecesi Hande Yener’i dinleyip, arkadaşlarıyla eğlendikten sonra tek başına uyumak için gittiği odasında saat 05.00 sularında, üzerinde kendisine tecavüz eden bir adam gördüğünü iddia etmişti.
 
Bu olay yüzünden tutuklanan Ankaralı iş adamı Hüseyin T. ise kendini şöyle savunmuştu:
 
“Kız arkadaşım Sıla U. ile 3109 numaralı odada kalıyordum. Aşırı alkollüydüm, odaları karıştırıp 3113 numaraya girdim. Sevişmek istediğim sevgilimin tepki göstermesiyle yanlışın farkına vardım. Otel, bana başka kapıları da açan oda kartı vermeseydi, bu olay olmayacaktı.”
 
Ben de, o zaman otelin de ihmali var bunda diye bir yazı yazdım.
Odayı kendi kartıyla açtı
 
Yazım üzerine The Green Park Otel, ‘ilginç’ bir açıklama gönderdi bana.
 
Açıklama için neden ‘ilginç’ vurgusu yaptığımı otelin Kurumsal İletişim Müdürü Sedef Bayraktar’ın yazısındaki ayrıntıları okuyunca daha iyi anlayacak ve 
işin renginin nasıl da değiştiğinin farkına varacaksınız.
 
“Sayın Ali Eyüboğlu;
 
Milliyet Gazetesi-Cadde ekindeki köşe yazınıza istinaden aşağıdaki açıklamamızı bilgilerinize sunmak istiyoruz.
 
Olay gecesi polis incelemesinde; kartların başka kapıları açmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca o gece adı geçen bayanın kapısının bir kez ve kendi kartıyla açıldığı keza polis incelemesiyle tespit edilmiştir.
Birlikte görüntüleri var
 
Kapı kilidinin okutulmasında ve teknik incelemesinde kapının kendi kartıyla açıldığı ve en son kartlı girişin saat 03.00 sularında olduğu, yükleme makinasının incelenmesinde odaya kartın sadece giriş esnasında ve bir adet yapıldığı, en önemlisi olaya müdahil olan kişilerin gece saatlerinde birlikte koridorda yürüdükleri ve olay olmadan önce adı geçen bayanın arkadaşıyla adı geçen erkeğin arkadaşının asansör çevresinde konuştukları kamera kayıtlarından tespit edilmiştir ve polis incelemesinde bu doğrultuda tutanak tutularak olay açıklığa kavuşturulmuştur.
 
Otelimizde VingCard Signature manyetik kartlı kilitleri ve Vision sitemi kullanılmaktadır. Bir oda kartı bir diğer odayı asla açamaz.
 
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”