Yanmaktan son anda kurtuldular

Üsküdar’da, içinde 2 kadının bulunduğu otomobil seyir halindeyken alev aldı. Vatandaşların müdahalesi yetersiz kalınca otomobil alev alev yandı.

Yanmaktan son anda kurtuldular
30 Mayıs 2013 Perşembe 15:16 tarihinde eklendi.

Bir vatandaşın, "Araba kullanıyorsunuz ama kaputu açmayı bilmiyorsunuz." demesi üzerine, kadınlarla vatandaş arasında tartışma yaşandı.

Olay, saat 13:30 sıralarında, Küçük Çamlıca Mahallesi Çilehane yolu caddesinde meydana geldi. İddiaya göre, Seda Çaylak’ın kullandığı 34 AY 012 plakalı otomobilden önce yanık kokuları gelmeye başladı. Arkadaşı Gülşah Sunguroğlu’nun da içinde bulunduğu otomobil bir anda alev aldı. Yaşanan panik nedeniyle otomobilin kaputunu açmak mümkün olmayınca alevler büyüdü. Saniyeler içerisinde otomobil alev topuna döndü. Yaşadıkları olay karşısında şoka giren Sunguroğlu ve Çaylak yol kenarındaki bir okula sığındı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek kısa sürede yangını söndürdü. Yangının ardından otomobilin kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Alevlerin arasında kalmaktan son anda kurtulan Gülşah Sunguroğlu gözyaşlarına boğuldu. Sunguroğlu, “ İş görüşmesine gidiyorduk. Arabadan kokuların geldiğini hissetmiştik. Tam duracaktık ki birden araba önden alev alarak yanmaya başladı. Kendimizi güçlükle dışarı attık. Ölümden döndük.” dedi.

Sürücü Seda Çaylak ise “Araba LPG’li olduğu için büyük panik yaşadık. Elimiz ayağımız dolandı. Ne yapacağımızı anlayamadık. Panik içinde kaçarak canımızı kurtarmaya çalıştık.” diye konuştu.

Bu arada olay yerindeki bir kişi ile Çaylak ve Sunguroğlu arasında ilginç tartışma dikkat çekti. Vatandaş, “Araba kullanıyorsunuz ama kaputunun nereden açılacağını bilmiyorsunuz. Panik yapmasanız yangın bu kadar büyümeyecekti. Hemen söndürecektik.” deyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Araya giren diğer vatandaşlar gerginliğin büyümesini engelledi.

Yangın nedeniyle kapanan yol, bir süre sonra tekrar trafiğe açıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.


CİHAN