Yanukoviç bir hafta sonra ortaya çıktı

Ukrayna'nın azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Rusya'nın Rostov kentinde basın toplantısı düzenledi. Yanukoviç, Ukrayna için mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

Yanukoviç bir hafta sonra ortaya çıktı
28 Şubat 2014 Cuma 15:40 tarihinde eklendi.
Rusya'nın Rostov kentindeki VertolExpo fuar merkezinde bulunan "Ametist" salonunda basın toplantısı düzenleyen Ukrayna'nın azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Ukrayna'da "faşist" grupların iktidarı ele geçirdiğini söyledi.
 
Yanukoviç, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna konusunda sessiz kalmasının kendisi için sürpriz olduğunu belirtti.
 
"Tehditler sonucu Ukrayna'yı terk etmek zorunda kaldım" diyen Yanukoviç, Avrupa Birliği gözetiminde yapılan anlaşma sonrası, Ukrayna'ya hukuksuzluk, terör, anarşi ve kaosun hakim olduğunu iddia etti.
 
Rusya'nın Roktov kentinde basın toplantısı düzenleyen Yanukoviç: "Muhalefet, üç AB ülkesi dışişleri bakanlarının katılımıyla imzalanan anlaşmanın şartlarını yerine getirmedi. Ortaya çıkan tüm sorunların çözüme kavuşması adına referandum yapılmasını teklif ediyorum" dedi.
 
'ÖZÜR DİLİYORUM' 
Ukrayna'da yaşananların utanç verici olduğunu savunan Viktor Yanukoviç, "Ukrayna halkından tüm yaşananlar ve bunlara engel olamadığım için özür diliyorum" şeklinde konuştu.
 
'KIRIM UKRAYNA'NIN PARÇASI OLARAK KALMALI' 
Yanukoviç, Rus askerler tarafından kısa süreli işgal edildiği iddia edilen Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olarak kalmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.
 
Yanukoviç, "Kırım'da yaşananlar Kiev'de yaşanan darbeye doğal bir tepkidir. Ukrayna'nın mevcut devlet başkanı olarak Kırım'ın, özerkliğini koruyarak, Ukrayna devletinin bir parçası olarak kalması gerektiğini söylüyorum" dedi.
 
'SEÇİMLERE KATILMAYACAĞIM' 
Ukrayna'nın azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Mayıs ayında yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimlerinin "yasadışı" olduğunu belirterek, "Mayıs'taki seçimlere katılmayacağım" şeklinde konuştu.
 
UKRAYNA'YA GERİ DÖNME ŞARTI 
Yanukoviç, uluslararası kurum vu kuruluşların güvenliğimi garanti etmeleri durumunda en kısa zamanda Ukrayna'ya geri dönmeyi düşündüğünü de belirtti.