Yanukoviç hakkında yakalama kararı

Ukrayna'da azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç için yakalama kararı çıktı.

Yanukoviç hakkında yakalama kararı
24 Şubat 2014 Pazartesi 10:41 tarihinde eklendi.
Rus haber ajansı Interfax'ın haberine göre, Ukrayna'da görevdeki İçişleri Bakanı, azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç için yakalama kararı çıkardı.
 
Facebook hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Arsen Avakov, görevden uzaklaştırılan Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in kitlesel ölümlere sebeb olmak suçundan polis tarafından arandığını söyledi.
 
Ukrayna'nın başkenti Kiev'den ayrılan Viktor Yanukoviç'in ülkenin kuzeyinde olduğu tahmin ediliyor.
 
ASHTON UKRAYNA'YA GİDİYOR
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, bugün Ukrayna'ya gidiyor. Avrupa Birliği üyesi 7 ülkenin dışişleri bakanları da Ukrayna'daki siyasi krizi görüşmek için toplanıyor.
 
Avrupa Dış Eylem Servisi'nden (EEAS) yapılan yazılı açıklamada, Catherine Ashton'ın temaslarında, AB'nin siyasi krize kalıcı çözüm bulunmasının yanı sıra ekonomik durumu istikrara kavuşturma amaçlı önlemler üzerinde duracağı belirtildi.
 
Ashton, dün yayımladığı yazılı açıklamada, AB'nin Ukrayna'da hızlı şekilde değişen siyasi durumu dakika dakika izlediğini belirtti. Ashton, "Tüm tarafları, Ukrayna halkının meşru demokratik arzularını yerine getirmek amacıyla anlamlı bir diyalogu sürdürmeye çağırıyorum" ifadelerini kullanmıştı.
 
7 ÜLKE UKRAYNA İÇİN TOPLANIYOR 
Avrupa Birliği üyesi 7 ülkenin dışişleri bakanları, Ukrayna'daki siyasi krizi görüşmek üzere Macaristan'da toplanacak.
 
Toplantıya Vişegrad dörtlüsü ülkeleri Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Slovakya'nın yanı sıra, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'nın dışişleri bakanları da katılacak.
 
Ukrayna'daki durumun yanı sıra Suriye krizi, mülteci sorunu ve enerji projeleri de ele alınacak.
 
Geçen yıl Macaristan'da yapılan toplantıya Türkiye, Avusturya ve Litvanya dışişleri bakanları da katılmıştı.