Yanukoviç, Kiev’deki Füle ile görüştü

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de temaslarda bulunan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiseri Stefan Füle ile dün bir araya gelen Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç bugün bir daha görüştü.

Yanukoviç, Kievdeki Füle ile görüştü
13 Şubat 2014 Perşembe 20:11 tarihinde eklendi.


Yanukoviç ile Füle görüşmesine ilişkin cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada; ülkedeki siyasi krizin demokratik ve barışçıl yollarla çözümü, anayasa reformu ve uluslararası finans kurumları tarafından Ukrayna'ya mali ve iktisadi yardım sağlanması konusunun ele alındığı bildirildi.

GÜVEN ATMOSFERİ YENİNDEN TESİS EDİLMELİ

Görüşmede; iktidar, muhalefet ve sivil toplum arasındaki güven atmosferinin yeninden tesis edilmesinin önemini vurgulayan Viktor Yanukoviç, hâli hazırdaki yürürlükteki yasalara riayet edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yanukoviç, Füle nezdinde Avrupa’ya ülkedeki durumun istikrara kavuşması sürecinden yapıcı katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yanukoviç, dünkü görüşmesinde ise ülkedeki siyasi krizin; hükümet, muhalefet ve sivil toplum arasındaki diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini, şiddet ve aşırılık yanlısı faaliyetleri uzak durulması gerektiğini ifade etmişti.

AB’DEN UKRAYNA’YA REFORM KOŞULUYLA MALİ YARDIM VAADİ

Görüşmelere ilişkin basın açıklaması yapan, Füle ise iktidarın; anayasal reform, yeni ve kapsayıcı bir hükümetin oluşturulması, özgür ve adil seçimleri sağlaması yönünde adım atması gerektiğini ifade etti.

Erken cumhurbaşkanlığı, parlamento ve yerel seçimler konusunda kararın, Ukrayna halkı tarafından verileceğini dile getiren, Füle adil ve şeffaf seçimlerin için koşulların oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan AB; anayasa, seçim ve yargı yasalarında reform yapılması koşuluyla, Ukrayna’ya mali yardım vaadinde bulundu.


CİHAN