Yaralı polis için kritik saatler

Erdoğan'ın konvoyuna yapılan taşlı saldırı sırasında yaralanan Servet Erkan'a verilen uyutucu ilaçların bir kısmının kesilerek tepkisine bakılacağını söyledi.

Yaralı polis için kritik saatler
03 Haziran 2011 Cuma 10:41 tarihinde eklendi.

 

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Artvin'in Hopa ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yapılan taşlı saldırı sırasında yaralanan polis memuru Servet Erkan'a verilen uyutucu ilaçların bir kısmının kesilerek tepkisine bakılacağını söyledi. 
     
Mustafa Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup polis memuru Servet Erkan'ın travma tanısıyla solunum cihazına bağlı olarak Rize Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildiğini belirtti. 
     
Tepe, beyinde ödem ve kanama, beyin zarının altında da sorun tespit ettikleri Erkan'ın ameliyatının başarılı geçtiğini, son olarak çekilen tomografide kanamanın devam etmediğini belirlediklerini anlattı. Tepe, "Şu an için olumsuzluk yok. İyiye doğru gidiyor. Ancak hastanın durumuyla ilgili net bir şey söylemek için henüz erken. Uyandırıldıktan sonraki süreç önemli" dedi. 
     
Tepe, hastanın ilk etapta uyutulma süresi olarak belirlenen 72 saatin bu akşam 16.00'da dolacağını ifade ederek, "Uyutucu ilaçların bir kısmı kesilerek tepkisine bakılacak. İlerleyen saatlerde hastanın vereceği tepkiye göre tekrar uyutulması ve ilaçların tamamen kesilmesine karar verilecek" diye konuştu.