Yaralı şahini, profesör ameliyat etti

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde avcıların açtığı ateş sonucu kanadından yaralanan 'kızıl şahin', Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlük Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hayvan Hastanesi'nde yapılan operasyon ve tedaviyle sağlığına kavuştu.

Yaralı şahini, profesör ameliyat etti
11 Ocak 2013 Cuma 16:48 tarihinde eklendi, 2.887 kez okundu.

 

Sandıklı İlçesi'nde avcılar tarafından vurulan kızıl şahin, vatandaşlar tarafından bulunarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edildi. Afyonkarahisar Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Ali Gezer tarafından muayene edilen kızıl şahinin gözlerinin altına, göğüs bölgesine ve sol kanadına isabet eden saçmalarla yaralandığı tespit edildi. 
 
İlk müdahalenin ardından yaralı şahin, AKÜ Rektörlük Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hayvan Hastanesi'ne götürüldü. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Bülent Elitok, şahinin ameliyat edilmesine karar verdi. Hastanenin acil bölümünde şahinin kanat yaralarını tespit eden Dr. Mustafa Volkan Yaprakçı, çektiği filmde kanatta 2 kırığın yanı sıra, gövdesinde çok sayıda saçma olduğunu belirledi.
 
AKÜ Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Demirkan tarafından ameliyat edilen şahinin kanadındaki ve göğsündeki saçmalar çıkarıldı. Prof. Dr. Demirkan, ameliyatın başarılı geçtiğini belirtti. 
 
DOĞAN SAĞLIĞINA KAVUŞTU
 
Yaralı şahinin tedavi edildiği hayvan hastanesinde 15 gün önce yaralı halde bulunan ve tedavisi tamamlanan bir doğan ise doğaya bırakılması için Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne teslim edildi. Tedavisi tamamlanan doğanı, Dr. Mustafa Volkan Yaprakçı'nın son kez muayene etmesinin ardından teslim alan Veteriner Hekim Ali Gezer, "Bir süre daha müdürlüğümüzde koruma altında tutacağız. Kendi başına yaşacak düzeye geldiğinde doğaya bırakacağız" dedi.

DHA