Yaralı teröriste linç girişimi

Yolu kesen öfkeli kalabalık, ambulansa zarar verince yaralı terörist, güvenlik kuvvetlerine ait bir araçla kurtarıldı ve komşu kentte götürüldü.

Yaralı teröriste linç girişimi
29 Ağustos 2015 Cumartesi 09:54 tarihinde eklendi.
Yolu kesen öfkeli kalabalık, ambulansa zarar verince yaralı terörist, güvenlik kuvvetlerine ait bir araçla kurtarıldı ve komşu kentte götürüldü.
 
ERZİNCAN'ın Kemah ilçesinde kaçmaya çalışan otomobilin kurşunlanması sırasında bir kadının öldürülmesiyle başlatılan operasyonda yaralı olarak ele geçirilen 'Botan' kod adlı teröristin ambulansla komşu illere nakli, 3 kez linç girişimiyle engellenmek istendi. Yolu kesen öfkeli kalabalık, ambulansa zarar verince yaralı terörist, güvenlik kuvvetlerine ait bir araçla kurtarıldı ve komşu kentte götürüldü. 
 
Erzincan ile Kemah arasındaki yol, Acemoğlu Boğazı mevkiinde 27 Ağustos'ta terör örgütü PKK'lılar tarafından kesildi. Erzincan'dan İliç'e gitmek için yola çıkan otomobilin sürücüsü Ali Rıza Vural, teröristleri görünce kaçmak istedi. Kurşunlara hedef olan otomobilde bulunan 64 yaşındaki Makbule Vural, hayatını kaybetti. 
 
Başlatılan operasyon neticesinde 1 terörist ölü, 1 terörist de yaralı olarak ele geçirildi. Yaralı olarak ele geçirilen ‘Botan’ kod adlı terörist, 28 Ağustos günü tedavi için Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından saat 20.00’de ambulansa alınan yaralı Erzurum’a götürülmek için yola çıkarıldı. Ancak sosyal medya üzerinden iletişim kuranlar, teröristi taşıyan ambulansın yolunu kesmek için 98 kilometre uzaklıktaki Tercan ilçesinde toplandı. Bu durumun öğrenilmesi üzerine ambulans Kargın beldesi yakınlarından döndürüldü. BU kez Sivas’a yönelen ambulansın önü ikinci kez 69 kilometre uzaklıktaki Refaiye ilçesi yakınlarından kesilince tekrar Erzincan’a dönmek isteyen ambulans, Refahiye’nin Alacaatlı köyü yakınlarında yol kesilerek durduruldu.
 
TERÖRİST LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ
 
Erzincan’dan otomobilleri ile ambulansı izleyen 100’den fazla öfkeli kalabalık, Erzincan’a 49 kilometre uzaklıkta karayolunu kapatarak ambulansın içindeki teröristi linç etmek istedi. Jandarma ve Emniyet Çevik Kuvvet ekipleri ambulansın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Ambulansın camlarını kıran ve lastiklerini patlatan öfkeli kalabalığı sakinleştirmek için Vali Süleyman Kahraman ve Emniyet Müdürü Doğan İnci olay yerine gitti. Kentten de çevik kuvvet ve özel hareket polisleri sevk edildi. Bu sırada bazıları, ambulansın içinde bekleyen teröristi linç etmek istedi. Ambulansa taş atanlara güvenlik güçleri biber gazı ile müdahale etti ve ambulans kaçırıldı. 
 
Ambulansın uzaklaşmasının ardından Erzincan-Sivas Karayolu güvenlik güçleri tarafından trafiğe kapatıldı ve vatandaşların ambulansı takip etmelerine izin verilmedi. Güvenli bir yerde ambulanstan alınan yaralı terörist, Emniyet Müdürlüğüne ait bir araca nakledildi. Yaklaşık 5 saat süren kovalamacanın ardından ismi saklı tutulan komşu illerden birinin hastanesine götürüldü. Yaralı teröristin naklinin sağlanmasının ardından Erzincan- Sivas karayolu tekrar ulaşıma açıldı.

DHA