Yardım TIR'ları yola çıktı

Düzce Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Suriye'de iç savaştan etkilenler için düzenlediği kampanyada toplanan yardımların bulunduğu TIR'lar dualarla yola çıktı.

17 Ocak 2014 Cuma 18:42 tarihinde eklendi.
 
Düzce Belediyesi ve İHH'nın düzenlediği kampanya ile Suriye'ye gönderilmek üzere yardım toplandı. 168 ton un, 632 çift bot, 860 battaniye, 11 bin 833 kıyafet, 1150 kilo makarna ve 160 yatak, Suriye'ye gönderilmek üzere 3 TIR'a yüklendi. Yardım TIR'ları belediye meydanında düzenlenen ve aralarında Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişinin dualarıyla yola çıktı.
 
Önlerine engeller konulsa da yardımları ulaştırmaya devam edeceklerini belirten İHH Düzce Şube Başkanı Ali Kasım, "Önümüze engeller konulmasına rağmen hiç çekinmeden, hiç de korkmadan sınıra varacağız ve İHH'nın depolarına TIR'ları boşaltacağız.

Yardımlar orada tekrar TIR'lara yüklenerek Suriye'nin öbür tarafına zor durumda olan kardeşlerimizle buluşturacağız. Bize yardım edenlerin bizden kuşkusu yok. İHH'nın bütün bölgelerindeki bürolarını bassanız da bütün evraklarına el koysanız da bu insanlar bize inanıyor ve güveniyor. Bizim bu yardımları yerine teslim edeceğimizi de biliyorlar" dedi.

DHA