Yardımda dağıtım rezaleti

Türk Kızılayı'nın kamyonla Erciş'e gönderdiği çadırlara vatandaşlar yoğun talep gösterdi. Çadırların dağıtılması sırasında izdiham yaşanırken, zaman zaman kavga görüntüleri de ortaya çıktı.

Yardımda dağıtım rezaleti
25 Ekim 2011 Salı 08:21 tarihinde eklendi.

 

7.2 büyüklüğündeki depremle sarsılan Van'da yardım dağıtımındaki sıkıntılar vatandaşların sabırlarını tüketirken zor anlar yaşamasına neden oldu.
 
Çadır ve yardım malzemelerinin dağıtımı sırasında yaşanan organizasyon eksikliği vatandaşların izdihama yol açmasına neden oldu. Çadırları ve yardım malzemelerini kısa sürede araçtan indirip taşımaya başlayan vatandaşlara askerler engel olmaya çalıştı hatta bir ara havaya ateş açtı, ancak izdihama engel olamadı. Yaşanan görüntüler yardım dağıtımın organizasyonunda hala sıkıntı yaşandığını ortaya koydu.
 
KIZILAY İYİ SINAV VEREMEDİ
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kızılay'ın deprem bölgesinde çadır temin etme noktasında iyi bir sınav veremediğini söyledi.
 
Van'da Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Hüseyin Çelik, "Depremin hemen ardından Sayın Atalay ile birlikte TOKİ Başkanımızla beraber Ankara'dan bir grup buraya intikal etik. Sayın Başbakan da birkaç saat sonra buraya geldi. En çok kayıp verilen yer Erciş'e geçtik. Gece geç vakitlere kadar Sayın Başbakan'la birlikte bölgede incelemelerde bulunduk." dedi.

Milliyet