"Yargı ne Cumhurbaşkanı, ne Başbakan dinler"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Erdoğan'ın, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un iddia edilen suçla hüküm giymiş olmasından rahatsızlığını dile getirdiğini belirterek, "Yargı iktidarın talimatı ile hareket edecek olsa, başbakanın sözleri yargı üzerinde etki etmez miydi? Hayır, yargı ne Cumhurbaşkanı dinler, ne başbakanı dinler" dedi.

Yargı ne Cumhurbaşkanı, ne Başbakan dinler
09 Ağustos 2013 Cuma 19:51 tarihinde eklendi.
 
 
Mehmet Ali Şahin partisinin Yenice ilçe başkanlığının bayramlaşma programına katıldı. Bülent Ecevit Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 500 kişi ile tek tek tokalaşan Şahin, burada bulunan çay parkına geçti. Bir vatandaşın, 'Sayın vekilim Ergenekon'dan bir çok kişiyi içeri aldınız. Apo da terörist ve bunların hepsini bir odaya sokamaz mısınız?' diye konuşması üzerine Şahin, "Önce bir cümleni düzelt. Biz almadık, mahkemeler aldı" diye konuştu.
 
Soru soran kişi tekrar konuşmak isteyince Şahin, "Böyle bir usül yok, hayır izin vermiyorum. Şu anda ben konuşuyorum. Daha sonra gelirsin yanıma sorunu sorarsın, cevabını veririm. Efendim siz şu kadar kişiyi Ergenekon'dan içeriye aldınız diyor. Biz almadık efendim. Biz hükümetiz. Türkiye'de kuvvetler ayrılığı ilkesi vardır, yasama, yürütme, yargı ayrı ayrı güçlerdir, renklerdir. Bağımsız yargı organlarının kararıdır bu" dedi.
 
Yargının elindeki delillere baktığını ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sayın başbakanımız İlker Başbuğ'un böyle bir iddia ile hüküm giymiş olmasından dolayı rahatsızlığını dile getirmiştir. Dün tekrar soru sorulduğunda daha önce söylediğim sözün arkasındayım demiştir. Bu yargı iktidarın talimatı ile hareket edecek olsa, başbakanın sözleri yargı üzerinde etki etmez miydi?

Hayır, yargı ne Cumhurbaşkanı dinler, ne başbakanı dinler. Ne şunu, ne bunu dinler. Neyi dinler, yargı elindeki delillere bakar, sanıkları dinler ve yasalara bakar. Yargı da böyle olmalıdır. O bakımdan başka insanlar var, teröristler var, yakalanıp ta cezaevinde olmayan, gerçekten bu millete kan kusturup ta dışarıda olan var mı?"
 
Mehmet Ali Şahin daha sonra Yenice'nin Yortanpazarı Beldesi ve Yenice'nin Döngeller Köyü'nde bayramlaşma programına katıldı. Köy meydanında öğle yemeğini yiyen Şahin daha sonra köydeki gençlerin hazırladığı tiyatro gösterisini izledi. Şahin, iki pilotun kaçırılmasıyla ilgili olarak, "Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı gerekli çalışmaları yapıyor.

Günümüzde maalesef müslümanlığı kullanarak bu tür eylemler yapan taşeron örgütler de var. İnşallah bunlardan biri değildir. Olmamasını temenni ediyorum. Türkiye, Ortadoğu'da, özellikle halkı müslüman olan ülkelerde sadece o ülke vatandaşlarının huzurunu, refahını talep etmektedir. Bizim, hiçbir ülke vatandaşıyla hiçbir problemimiz yoktur.

Bu eylemi yapanların kısa sürede pişmanlık duyarak pilotlarımızı serbest bırakmalarını bekliyoruz. Türkiye bu tür eylemler yapılarak zarar verilecek bir ülke değildir. Türkiye büyük bir ülkedir, bu tür eylemlere muhatap kılınacak bir ülke değildir. Bu tür örgütler varsa, Türkiye gündeme geldiğinde dokuz düşünsünler" dedi.

DHA