"Yargıda darbe yapmaya çalıştılar"

Başbakan Davutoğlu Gümüşhane mitinginde konuştu. Davutoğlu, dün akşam polislerin tahliyesine ilişkin çıkan iki kararı değerlendirdi, 'Dün yargıda bir darbe yapmaya çalıştılar' dedi.

Yargıda darbe yapmaya çalıştılar
26 Nisan 2015 Pazar 14:28 tarihinde eklendi.
Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
-'Bu topraklarda bir daha darbecilere, paralelcilere meydanı bırakmayacağız' diye söz verdik.
 
-Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Yetkili olmayan bir mahkeme harekete geçti.
 
Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz? Şunu demek istiyorlar. Paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz. Ben de onlara diyorum ki. Devlet olarak biz buradayız, güçlüyüz. size meydanı bırakmayız. Pensilvanya'dan talimatlarla hareket edenlere meydanı bırakmayız. Bu devlet sahipsiz değil.
 
-Millet bize, biz size emanetiz. Ak Parti kadrolarının bu emanetine sahip çıkmaya var mısınız?
 
-Pensilvanya'dan bir talimat aldılar. Şimdi bizde kayıtları var. Hapishaneden çıkarılsınlar diye talimat var. Biz yurtdışından yargıyı yönetmek isteyenlere karşı yargının tam bağımsızlığı, tarafsızlığı dedik.
 
-Bu çete şimdi hala buradayız demenin peşinde. Hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Yargıda şu ya da bu örgütlenmenin Türk yargısını esir almasına izin vermeyeceğiz.
 
-Birileri yargıyı emirleri altına almak isterlerse buna izin vermeyeceğiz.
 
-KPSS sorularını çaldılar. Buradaki bu halkın çocukları sınavlara hazırlandı. Birileri ise kendi çocuklarına sınav soruları verdi. Bu mu dindarlık? Bir hoca olarak hep isyan ettim.
 
-Milli irade seferberliği ilan ediyoruz.