"Yargılama UEFA'da alışılmışın dışında"

UEFA'nın Avrupa kupalarından 2+1 yıllık ihraç kararına itiraz eden Fenerbahçe'nin UEFA Tahkim Kurulu'ndaki duruşmalı toplantısı sona erdi.

11 Temmuz 2013 Perşembe 00:11 tarihinde eklendi.

7 saat süren toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tolga Aytöre, görüşmelerin iyi ve önemli olduğunu kaydetti. Aytöre, ''Uzun ve yorucu bir tempo oldu. Savunmamızı yaptık, ek delillerimizi sunduk. Tanıklarımızı dinlettik. Bence iyi ve önemli duruşmaydı.'' diye konuştu.

Duruşmanın uzun sürmesinin olumlu veya olumsuz olarak değerlendirilmemesi gerektiğini kaydeden Aytöre, ''Disiplin müfettişi daha önce kullanmadığı argümanlar kullandı." dedi. Disiplin müfettişinin yeni argümanlar ve maçları gündeme getirdiğini söyleyen Aytöre, ''Yargılama esasları UEFA'da alışılmış yargılama usulleri şeklinde gelişmedi.'' ifadelerini kullandı.

Tahkim Kurulu'na güvenmeme gibi bir durumun olmadığını da kaydeden Aytöre, ''Ama kendi savunmamıza güvendiğimizi söyledik. Bizim delillerimiz çok net ortada. Sizin cımbızla çekip aldığınız bazı konuşma tapeleriyle koskoca bir camiayı, bu kadar önemli spor adamlarını bu şekilde ağır cezalarla yargılayamazsınız dedik.'' diye aktardı.

Rahatsızlıklarının artarak devam ettiğinin de altını çize Toga Deniz Aytöre, "Rahatsızlıklarımız artarak devam ediyor. Yeri geliyor disiplin müfettişi polis fezlekesine dayanıyor, yeri geliyor iddianameye dayanıyor. Birden dönüyor TFF'nin kararlarını baz almak gerekiyor diyor. Çok değişken iddialarla karşı karşıyayız. Savunmamız da buna göre her soruya cevap vereceğimiz bir savunma oldu.'' ifadelerini kullandı.


CİHAN