Yargıtay Başkanı'ndan Ak Parti'ye rest !

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, AK Partililerin tutukluluk süreleri ile ilgili Yargıtay'ın ihmali olduğu şeklindeki iddialarına cevap verdi.

Yargıtay Başkanından Ak Partiye rest !
06 Ocak 2011 Perşembe 17:13 tarihinde eklendi.

 

Tutukluluk sürelerini düzenleyen Ceza Muhakemesi Kanun'un 102. Maddesi'nin yürürlüğe girmesinin ardından cezaevlerinden çok sayıda tahliye yaşandı.
 
Çoğu domuz bağı yöntemiyle işlenen 188 cinayetten suçlu bulunarak hüküm giyen Hizbullah üyeleri ile cinayet zanlısı 50 kişinin uzun tutukluluk süreleri nedeniyle tahliye edilmesi kamuoyunda büyük tepki toplarken Adalet Bakanı Sadullah Ergin "Tahliye edilen tutuklu dosyalarının 4'te 3'ü Yargıtay'da” diyerek Yargıtay’ı eleştirmişti.
 
 
Tahliyelerin toplum vicdanını yaraladığını ancak yasalar neyi gerektiriyorsa onu yaptıklarını ifade eden Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ise dün Adalet Bakanı’nı “Çok talihsiz bir açıklama. Adalet Bakanı herhalde Yargıtay'ın ne şekilde, nasıl özveriyle çalıştığını, gece gündüz, bayram, tatil demeden nasıl çalıştığını bilmiyor?” sözleriyle cevaplamıştı.
 
'GELSİNLER İKİ GÜNDE BİTİRSİNLER'
 
Bugün de Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, “Yargıtay isterse bir saat sonra Hizbullah sanıkları ya da başka sanıklarla ilgili dosyaları gündemine alabilir, karara bağlayabilir. Hükmü kesinleştirebilir. Bozabilir. Bu kararı nihayete erdirebilir. Buna engel hiçbir şey yoktur, Anayasal bir engel yoktur” dedi.
 
Gazetecilerin bu konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Gerçeker,  "Arkadaşlarımın özverili çalışmalarında bir şey yok. Söylemek kolay. Gelsinler buraya iki günde bitirsinler. Biz de rahatlarız. Oldu mu?" şeklinde cevap verdi.