Yargıtay'ı topa tuttu !

Tartışmalı tahliyelerle ilgili Yargıtay’ı eleştiren Çiçek, gözdağı vermeyi de ihmal etmedi

Yargıtayı topa tuttu !
10 Ocak 2011 Pazartesi 07:58 tarihinde eklendi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek dün CNN Türk’teki Ankara Kulisi programında gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çiçek, tartışmalı tahliyelerle ilgili olarak Yargıtay’ı eleştirerek, “Bazı suçlar var ki bu toplumu dipten sallar o tip dosyalar öne alınıp bitirilebilirdi. Dava ne zaman biter bunu idare bilmez yargı bildirir. Herkes kendi önündeki dosyaya bakar. Yargıtay bu tür dosyaları öne alırsa bir daha bu tür travmalar yaşanmaz” dedi.

Çözümün Yargıtay’daki daire sayısını ya da mevcut dairelerin üye sayısını artırmakla sağlanacağını savunan Çiçek, Hizbullah tahliyeleriyle ilgili olarak ise şöyle konuştu:

“Bu tahliye her gün imza verme karşılığıdır. İmzalar alınıyor. Bulunduğu yerdeki makamlara gidecek imza verecek. İmza atılmadığı anda atılmış gibi gösteriyorsa bu suçtur. Bir tek gün imza atmamış olsalar bu tutuklama sebebidir, tekrar tutuklanırlar. Yasal anlamda bunun maddeleri var, teminatları var.. Kaçıp kaçmayacakları devletin güvenlik birimlerinin üzerinde hassasiyetle durdurduğu durması gereken bir konudur. Böylesine günlerdir üzerinde durulan bir konuda hakimler savcılar bundan sonra daha fazla konular üzerinde duracaktır” değerlendirmesini yaptı.