Yarım asırlık fabrikaya dev üretim tesisi

MANİSA’nın Akhisar İlçesi’nde 1967 yılından bu yana faaliyetini sürdüren Power Packer Türkiye, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’nde 14 bin metrekarelik yeni üretim tesislerine taşındı.

20 Şubat 2014 Perşembe 18:39 tarihinde eklendi, 1.744 kez okundu.
 
Kayhan Ergun’un kurduğu ’Ergun Kriko’ markası, 1998 yılında Power Packer Türkiye adını aldıktan sonra 3700 metrekarelik fabrikada hizmet vermeye başladı. Power Packer Türkiye, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’nde 14 bin metrekarelik yeni üretim tesislerine taşındı. Yeni tesislerin açılışı Vali Abdurrahman Savaş, Kaymakam Kaan Peker, AK Parti’li Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Hollanda firmasının temsilcileri ve davetlilerin katılımı ile yapıldı. Törenin onur konuğu merhum Kayhan Ergun’un eşi Meral Ergun oldu. Kızı Neşe Yazgan ile törene katılan Meral Ergun, duygu dolu anlar yaşadı. 
 
PAZAR PAYININ YÜZDE 80’İNE SAHİP
 
Power Pecker Türkiye’nin Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrikasının maliyetinin 25 milyon Euro’yu bulduğu açıklandı. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterisi ile başlayan törende konuşan Power Packer Direktörü Jan Smit, Power Packer Holding’in mühendislik çözümleri segmentinde faaliyet gösterdiğini söyleyerek Hollanda firmasının merkezinin Amerika’nın Wisconsin eyelatinde olduğunu hatırlattı. Firmanın Hollanda, Almanya, Fransa, İspanya, Hindistan, Çin, Brezilya, Meksika ve Amerika’da da faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Smit, “Fabrikada Ototgive, kamyon ve medikal marketlerde hararet kontrol sistemleri üretiliyor.

Power Packer faaliyet alanlarında dünya pazar payının yüzde 80’ine sahip” dedi. 
 
Törende fabrikanın Finans Müdürü Ece Solmazlar, Operasyon Yönetim Müdürü Zafer Coşan, fabrika öyenitcilerinden Gert Jan Wolbers, Waldo Hogendorn ve Jos Hijkoop’a özel hazırlanmış şilt verildi. Vali Abdudrahman Savaş, şirketin Türkiye yatırımcısı Ferit Meriçten, Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Belediye Başkanı Salih Hızlı ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Fabrika çalışanlarından oluşan ritm-perküsyon grubunun hazırladıkları gösteriler ile davetliler keyifli anlar yaşadı. Fabrika görevlileri ve üst düzey yöneticileri ayrı ayrı fabrikayı gezerek üretim alanı hakkında bilgi aldı.

DHA