Yarım asırlık muhtar, yıllara meydan okuyor

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde 51 yıldır muhtarlık yapan 86 yaşındaki İhsan Özeğ, "Allah sağlık verirse gelecek seçimde yine aday olacağım" dedi.

Yarım asırlık muhtar, yıllara meydan okuyor
22 Ekim 2016 Cumartesi 12:08 tarihinde eklendi.
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde 51 yıldır muhtarlık yapan 86 yaşındaki İhsan Özeğ, "Allah sağlık verirse gelecek seçimde yine aday olacağım" dedi.
 
Sandıklı merkez Hisar Mahalle Muhtarı evli, 1 çocuk 5 torun sahibi İhsan Özeğ, 1965 yılından bu yana görevi sürdürüyor. Yarım asırdan fazladır muhtarlık yapan Özeğ'e son 10 yıldır torunu 36 yaşındaki Tevfik Sarıışık da aza olarak destek veriyor. Bugüne kadar  tüm seçimlerde karşısına çıkan rakipleri geçen Muhtar Özeğ, 2014 seçiminde de 8 rakibini geçerek seçildi.
 
'YİNE ADAY OLACAĞIM'
 
Seçimlerde hiçbir çalışma yürütmediğini söyleyen İhsan Özeğ, sadece görevi süresince vatandaşı hiçbir zaman kırmadığını ve hizmet yapmaya çalıştığı için başarılı olduğunu anlattı. Muhtarlık olarak kendisine ait tuhafiye dükkanını kullanan İhsan Özeğ şöyle konuştu:
 
"1965 yılından bu yana muhtarlık yapıyorum. Son seçimde de karşımda 8 muhtar adayı vardı. Yine ben birinci çıktım. Vatandaşımın bütün işlerini eksiksiz görmeye çalışırım. Hiçbir zaman geri çevirmem. Vatandaşım da beni sever. Vatandaşın işini gördükten sonra muhtarlığın hiçbir zor tarafı yok. Diğer muhtar arkadaşlarımdan da vatandaşı kırmamalarını istiyorum. Cenabı Allah sağlık verirse gelecek seçimde yine aday olacağım." 
 
'DEDEME YARDIM EDİYORUM'
 
Birinci aza olarak dedesine yardım eden Tevfik Sarıışık, "10 yıldır azalık yapıyorum. Bu dönem birinci azayım. Dedeme yardım ediyorum. Dedemle vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyoruz" dedi.
 
'YAŞINA RAĞMEN HER İSTEĞİMİZE KOŞAR'
 
Mahalle sakinlerinde 49 yaşındaki Ahmet Demirtaş da "Öğrencilik yıllarımdan beri İhsan amcanın mahallemizde muhtarlık yaptığını hatırlıyorum. Sağolsun yaşına rağmen her isteğimize koşar, hiçbir eksiği yoktur İhsan amcamızın. Vatandaşa yardımcı olmaya çalışır" diye konuştu.