Yarına dikkat ! Şiddetli yağmur geliyor

Yarın Marmara bölgesinde kuvvetli yağış etkili olacak. Akdeniz'den gelen ılık havayla, kuzeyden gelen serin havanın karşılaşması sonucu, yurdun büyük bölümününde görülecek yağış, yaşamı olumsuz etkileyebilecek şiddette olabilir.

Yarına dikkat ! Şiddetli yağmur geliyor
17 Mayıs 2012 Perşembe 13:22 tarihinde eklendi, 1.318 kez okundu.

 

Su baskını ve sel riski olan kesimler, başta Malkara, Şarköy, Ayvacık, Keşan, Ayvalık, Ezine olmak üzere Edirne geneli, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale. İstanbul'un da bazı ilçelerinde özellikle de Silivri taraflarında öğleden sonra yağmur birden etkisini artırabilir.
 
Bu bölgelerin dışında, Bursa, İzmir'in kuzeyi, Edremit çevrelerinde de şiddetli yağmur riski var.
 
ANİDEN FIRTINA ÇIKABİLİR
Yarın yağmur tüm Ege'de de etkisini gösterecek. Cuma günü İzmir, Aydın arasında, cumartesi İstanbul'da dahil olmak üzere Marmara bölgesinde aniden fartına çıkma olasılığı da var.
 
Yağışlar hafta sonu, yarınki kadar şiddetli olmasa da, sağanak şeklinde sürecek. Sıcaklık Marmara ve Ege'de 4-5 derece azalacak.
 
Beş büyük kentin durumu ise şu şekilde,
 
İstanbul 3 gün yağmurlu, poyraz sert sıcaklık yarın 18 derece. Ankara'da yarın akşam ve hafta sonu yağmur var, sıcaklık 22 derece. İzmir geaelinde yarın yağmur kuvvetli ama Aliağa-Bergama tarafına daha şiddetli yağabilir, izmirliler yarın ani bir fırtınaylada karşılaşabilirler. Bursa'da metrakareye 70 kg yakın yağış düşebilir. Yağmur Adana'ya da ulaşacak.
 
Salı gününden itibaren batıda yağışlar kesiliyor ve sıcaklık artacak.

NTV