Yarsuvat'tan veda

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da basın mensupları ile bir araya geldi.

Yarsuvattan veda
21 Mayıs 2015 Perşembe 15:27 tarihinde eklendi.
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da basın mensupları ile bir araya geldi.
 
Galatasaray Başkanı olarak son kez bir basın toplantısında medya mensupları ile bir araya gelen Başkan Duygun Yarsuvat, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öte yandan Başkan Duygun Yarsuvat, bir basın mensubunun fotoğraf makinesi ile medya mensuplarının fotoğrafını da çekti.
 
Şampiyon olmadan şampiyonlukla ilgili konuşmayı doğru bulmadığını belirten Başkan Duygun Yarsuvat, başkanlık yarışına girmediğini ifade etti. Üç başkan adayına da eşit mesafede durduklarını kaydeden Başkan Duygun Yarsuvat, tarafsız olma gibi bir zorunluluğunun olmadığını söyledi.
Mali tablo ile ilgili divan kurulunda bilgi verdiklerini belirten Başkan Yarsuvat, yönetimde bulundukları sürece radikal tedavi metotları ile başarılı olduklarını ifade etti. Futbolculara ve basketbolculara borçlarının olmadığının altını çizen Başkan Yarsuvat, "Biz 192 milyon TL kredi aldık. Bunun 135 milyonunu ödedik. 38 milyon TL de faiz ödedik. 7 ayda 21 milyon faiz almış olduk. Mayıs ayı içerisindeki bütün ödemelerimizi yaptık" diye konuştu.
Yarsuvat'ın açıklamaları şöyle;
 
"Ben yedi ay için geldim. Öyle söyledim, öyle oy aldım. Kalsaydım bana yedi ay için oy verenlere saygısızlık etmiş olurdum.
Ankara'dan haber geldi takımı al gel. Ama ziyaret sonrası hala yolumuz yok ve metro da çalışmıyor.
 
Saray ziyaretini ben yapmadım. Ben sadece Kulüpler Birliği ile birlikte 18 kulübün başkanları ile birlikte gittim. Abdurrahim Albayrak'ı haksız şekilde harcadılar. Çünkü Abdurrahim, Gençlerbirliği maçı için gitmişti. Ödül töreninde yönetim kurulunu temsilen gitti. Ankara'dan 'takımı al, ziyarete gel' diye talep geldi. Saat dörtte gelin dediler, 'Hayır, olmaz maçımız var' dedik. O zaman öğle gelin dediler. O görüşmeden sonra devlet kademesi ile iyi ilişkilerimiz oldu fakat hala yolumuz yok, hala metro çalışmıyor. Bir değişiklik olmamış. Olacağını tahmin ettik ama olmadı. O da bizim elimizde olan bir şey değil.
"O KALECİYE MINI COOPER MI YOLLADIK?"
"Ben diğer kulüp yöneticilerinden farklıyım. O yöneticiler gibi teoriler yaratmıyorum. Açın bakın Avrupa ve dünya liglerini, hataların ardından kimsenin aklına böyle şeytani şeyler gelmez. Akıl dışı şeylere inanmak benim kitabımda yok. Anketlerden de bahsediliyor, kim yapmış bu anketi? İnsanlar kandırılmak isteniyor. Ben kendimi ve kendi oyuncularımı bilirim. Bütün maçlara bakın, kaleciler de hata yapar. Beşiktaş'ın kornerden yediği golde, kaleci şike mi yaptı diyeceksiniz. Dedikodulara kulak asmayın. Kalkıp da bizim maçtaki kaleciye Mini Cooper mı yolladık?"
 
"Ben başkanlık yarışına girmiş değilim. GS TV, 3 başkan adayına da bütün kapılarını açmıştır. Beni eleştiren arkadaşı da davet ettik ama birçok şart koyarak bizi reddetti. Ben kime oy vereceğimi neden söylemeyeyim ki? Benim bir tane oyum var. Ben Cumhurbaşkanı değilim, tarafsız olma zorunluluğum yok. Tüzükte de yok bu. Üstelik başkan yardımcım aday olmuş. Dursun Özbek benim başkan yardımcım ve ona oy vereceğimi söylememde bir sakınca görmüyorum. Seçimden önce televizyonlara çıkmam yönünde çok teklif aldım ama hiçbirini kabul etmedim" ifadelerini kullandı.
 
"BU KADROYU FATİH TERİM KURMUŞTUR"
Şu anda şampiyonluğa oynayan kadroyu Fatih Terim'in kurduğunu söyleyen Duygun Yarsuvat, "Her emeği geçene mektup yazdım. Fatih Terim'e de yazdım. Çünkü bu takımın kurucu Fatih Terim'dir. Birtakım yanlış anlamalar oldu ama onun payı da çok büyük. Fatih Terim bugün şampiyonluğa oynayan takımın kurucusudur. Bu takımı biz kurmadık. Kötü bir antrenörün eline bırakılmış iyi oyunculardı. Biz o iyi oyuncuları destekledik ve iyi olduklarına ikna ettik. Bu hale bu şekilde geldik."
 
"FENERBAHÇE'YE BAŞKAN ADAYLIĞIMI KOYARSAM"
"Vaktim çok azdı. Fenerbahçe ile ilişkilerde başarısız oldum diyemem. En azından tohumlarını ektim. Öyle fanatik yöneticiler var ki.. Bir kısmı sarı-laciverti görünce, diğer kısmı da sarı-kırmızıyı görünce çıldırıyorlar. Fenerbahçeliler beni nasıl görüyorlar bilemiyorum. Fenerbahçe'ye başkan adaylığımı koyarsam bunu anlayabilirim. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarının renk düşmanlığını bırakmaları lazım."
 
"TRABZONSPOR MAÇINDA YIKILDIM"
"Başkanlığım döneminde çok üzüldüğüm bir maç var. Trabzonspor'a 2-1 yenildiğimiz karşılaşması sonrası çok üzüldüm. Maçtan çıkarken yıkılmıştım. En sevineceğim olay daha yaşanmadı. Onu da gelecek hafta yaşayacağız.
 
Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, toplantı sonunda basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.