Yasak aşkta dudak yasak!

Aşk'ı Memnu ateşli sevişme sahnesi yüzünden uyarı alınca sezonun ilk bölümünde yönetmen ilginç bir tedbir aldı.

06 Eylül 2009 Pazar 11:42 tarihinde eklendi.

Aşk-ı Memnu'da dudaktan buruna Aşk'ı Memnu ateşli sevişme sahnesi yüzünden uyarı alınca sezonun ilk bölümünde yönetmen ilginç bir tedbir aldı.

Aşk-ı Memnu dizisinde geçtiğimiz sezonun son bölümüde Behlül ile Bihter'in sevişme sahnesine uzunca bir zaman ayırmıştı. Neredeyse 5 dakikayı bulan sevişme sahnesinin yayınlanmasının ardından RTÜK bu sahne hakkında yasal işlem uygulamak istemişti. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesinin “Çok ateşli seviştiler’’ diyerek rapor hazırladığı Aşk-ı Memnu dizisine RTÜK toplantısında AKP kontenjanından seçilen 5 üye, ceza yönüne oy kullanmış, CHP kontenjanından seçilen 3 üye ise karara muhalif kalmıştı. Sonuçta Kanal D’ye “Genel ahlaka aykırılık” gerekçesiyle uyarı cezası verilmişti.

Bu gelişmelerin ardından Perşembe akşamı dizinin yeni sezondaki ilk bölümü yayınladı. Ancak dizi yapımcıları özet bölümünde uyarı alan sahneyi tekrar vermemeyi tercih etti. Aynı zamanda bu bugüne kadar öpüşme sahnelerinin uzun tutulduğu Aşk-ı Memnu'da bu kez Behlül, Bihter'i sadece yanaklarından ve burnudan öptü. Sıra sevişme sahnelerine gelindiğinde ise teknenin dış plan görüntülerine yer verildi.