'Yasak ve sansür yaklaşımı doğru değil'

İnternete sansür iddiasının gerçekle ilgisi olmadığını söyleyen Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, ''Düzenlemeyle site kaldırılmıyor sadece içerikle ilgili sayfa kaldırılıyor. Kişilik haklarına yönelik TİB'in müdahalesi olmayacak'' dedi.

Yasak ve sansür yaklaşımı doğru değil
06 Şubat 2014 Perşembe 14:28 tarihinde eklendi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan internet düzenlemesi ile ilgili açıklama yapıyor.
 
Lütfi Elvan şunları söyledi:
 
''Birileri belki evinize girdi, kayıt yaptı internet ortamında yayınladı ne yapacaksınız? Öncelikle yer veya içerik sağlayıcısına başvurup 2 gün bekleyeceksiniz. Cevap verebilir de vermeyebilir de. 2 günün sonunda mahkemeye başvurma hakkınız var. 3 gün içerisidne mahkeme kararını veriyor. Etti 5 gün. Bu 5 günün sonunda mahkeme internet sitesini kapatıyorum diyor veya bu içerik sağlayıcı bu içeriği çıkarmalıdır şeklinde karar veriyor.
 
Diyelim mi o videonun çıkarılması kararı verildi. 5-6 günde zaten o video yayılmış olacak. Teker teker erişim sağlayıcılara gidip o videoyuı çıkarın diyeceksiniz. Biz ne yapıyoruz? Diyoruz ki siz internet sitelerini kapatmayınız. URL adresi dediğimiz o servisi engelleyiniz diyoruz yeni tasarı ile.  Vatandaş da kapı kapı erişim sağlayıcıları dolaşmayacak.
 
Sitenin kapatılması yerine belli bir bölümü kapatılacak. İnternette yasak ve sansür yaklaşımı doğru değil. 17 Aralık operasyonu ile hiçbir ilgisi yoktur. Tasarının birçok maddesi geçen yıl Meclis'e gelmiştir. Süreç mahkeme ve erişim sağlayıcıları arasında olacak. Yeni sistem ikiye ayrılıyor. Bir kişilik haklarının ihlali iki özel hayatın ihlali. Kişilik haklarına yönelik TİB'in müdahalesi olmayacak. 28 saat içinde kişilik haklarına ihlal engellenecek.''