Yasaklı klip çalıntı çıktı

Yayınlandığı ilk gün 11 ülkede yasaklanan Rihanna’nın son video klibi S&M’in sahneleri ile sansasyonel fotoğrafçı David LaChapelle'in fotoğrafları arasındaki benzerlik ''çalıntı iş'' sözlerine neden oldu.

Yasaklı klip çalıntı çıktı
16 Şubat 2011 Çarşamba 16:50 tarihinde eklendi, 1.809 kez okundu.

 

Madonna'dan Angelina Jolie’ye, David Beckham'dan Gisele Bundchen’e kadar pek çok ünlüyü fotoğraflayan, İstanbul’da yakın bir tarihte sergisini gezme şansını yakaladığımız sansasyonel fotoğrafçı David LaChapelle, öyle bir iddiada bulundu ki Rihanna ne yapacağını şaşırdı. LaChapelle, Rihanna’nın son video klibi S&M’deki görüntülerin özgün olmadığını, kendi çalışmalarından 'arakladğını' ve klibi 'çalıntı iş' olarak değerlendirdi. Hatta ünlü fotoğrafçı Twitter'dan Rihanna doğrudan bir mesaj atarak; “Bundan sonra bir LaChapelle klibi çekmek istiyorsan, LaChapelle ile çalışmalısın” dedi.
 
LaChapelle, klibin kompozisyonundan konseptine, renklerinden ışığına, hatta duygusu, çekim açıları, dekoruna kadar her şeyiyle kendi işlerinden çalındığını söyledi. Ve fotoğrafçı şimdilerde Rihanna’yı mahkemeye vermeye hazırlanıyor. İşin Rihanna cephesinde ise ne sözcüsü ne de ünlü şarkıcı bir açıklamada bulunmadı.
  
David LaChapelle bir yana, Alman moda fotoğrafçısı Philip Paulus da Rihanna’nın klibindeki bazı sahnelerin kendi fotoğraflarından çaldığını açıkladı. Kendi sanatıyla bire bir olduğunu söyleyen fotoğrafçı hukuki işlemlere başladı.
 
 
KLİP 11 ÜLKEDE YASAK
 
Rihanna'nın S&M’in kilibi yayınlandığı ilk günden itibaren yoğun tepki alıyor. Klip yayınlandığı ilk üç günün sonrası 11 ülkede yasaklandı. Youtube üzerinden sadece 18 yaş uyarısıyla izlenebiliyor. MTV gündüz saatlerinde yayınlamak üzere klibin sansürlü bir versiyonunu hazırlarken, BBC Radio 1 ise klibi saat yediden önce yayımlamayacağını açıkladı. Rihanna’nın ABD’de ünlülerle girdiği kavgalarla tanınan blog yazarı Perez Hilton’u tasmayla dolaştırdığı klipte ünlü şarkıcı lateks kostümü içinde bir grup gazeteciye işkence ediyor. Klibin yasaklanması ABD’de tartışmaları beraberinde getirirken, daha önce çok daha müstehcen klipleri yayına veren MTV’nin giderek muhafazakarlaştığı iddia ediliyor.