"Yasal sorumluluğumuzdur"

Sağlık Bakanlığı, medyada yer alan 'Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralılara tıbbi müdahalelerde bulunan gönüllü doktorlara soruşturma başlatıldığı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Yasal sorumluluğumuzdur
14 Haziran 2013 Cuma 22:22 tarihinde eklendi.
 
Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğu vurgulanarak, bakanlığın sağlık konularında, koruyucu, denetleyici ve geliştirici kurum olarak görevlendirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada 'vatandaşların aldığı sağlık hizmetlerini, bu hizmetleri kimlerden aldığını bilmelerini sağlamak ve kayıt altına almak Sağlık Bakanlığı'nın görevidir' denilerek şu ifadelere yer verildi;

'Bir takım kurum ve kuruluşların, eylemler sırasındaki sağlık müdahaleleri için izin almaları ve verileri Bakanlığımızla paylaşmaları ödevleridir. Mesai saatleri içinde halkımıza hizmet sunan hiçbir doktorumuz hakkında soruşturma açılması söz konusu olmadığı gibi mesaisi dışında Gezi Parkı'na gitmesinden ötürü herhangi bir doktorumuza soruşturma açılmamıştır.

Bizim için önemli olan vatandaşımızın sağlığıdır. Bunun için her türlü tedbiri almak ve denetimi gerçekleştirmek yasal sorumluluğumuzdur.'

DHA