"Yaşananlar büyük Türkiye ideali için çalışan gönüllüleri derinden üzüyor"

İzmir'in Tire Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD), 17 Aralık 2013'te yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Hizmet Hareketi’ne yönelik başlatılan iftira ve kara propaganda kampanyalarına tepki gösterdi.

Yaşananlar büyük Türkiye ideali için çalışan gönüllüleri derinden üzüyor
01 Şubat 2014 Cumartesi 15:30 tarihinde eklendi.

TSİAD Başkanı Hüseyin Önkan, yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği toplantıda, 152 sanayici ve işadamı üyesiyle Tire’nin en büyük yerel işadamları kuruluşlarından biri olduklarını belirtti. Hizmet Hareketi’nin insanlığın ortak değeri olduğunu ifade eden Önkan, “Herkesin yüzyılın barış hareketine sahip çıkması bir vazifedir. Son günlerde yaşanan olaylar, dünyanın 160 ülkesinde büyük Türkiye ideali için çalışan, eğitim hizmetleriyle ülkemiz adına adanmışlık ruhuyla hizmet eden eğitim gönüllülerini derinden üzmektedir. Daha düne kadar camianın gerek Türkçe Olimpiyatları gibi eğitim faaliyetlerinde gerek dış ticaret köprüleri gibi ticari faaliyetlerinde hizmetlerini öven, gerektiğinde birlikte gözyaşı döken, henüz 6 ay önceki Türkçe Olimpiyatları’nda ‘Yüzyılın barış hareketi’ ifadesini kullanan devlet büyüklerinin, bugün aynı hizmet insanlarını paralel yapılanma, çete, örgüt, hattâ Haşhaşin gibi akıl almaz iftiralarla kamuoyunda yıpratma ve itibarsızlaştırma gayretlerini hayret ve şaşkınlıkla izliyoruz. Bunun sebebini anlamakta güçlük çekiyoruz.” dedi.

17 Aralık tarihinde başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ve akabinde yürütme erkinin icraatlarının, gerek ulusal gerekse uluslararası kamuoyunda yargıya müdahale tereddütleri doğurduğunu ifade eden Önkan, şöyle devam etti: “Her soruşturma olayının ardından yargı ve emniyet mensuplarının görevden alınması ve bu tasfiyelerin birkaç binlerle ifade edilen sayılara çıkması, maalesef kaygımızı artırmaktadır. Oysa yargı, hakikat ve adaletin tecelli edeceği tek mercidir. Yasama, yürütme ve yargının birbirinden bağımsız olması, yani güçler ayrılığı ilkesi demokrasinin vazgeçilemez temel prensiplerinden birisidir.”

"ÜLKE MENFAATLERİNDE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ"

Hukuk sisteminde hukuksuzluk varsa bunun yine hukuk sistemi içinde çözülmesi gerektiğini vurgulayan Önkan, “Hizmet Hareketi, bütün partilere aynı yakınlıkta olduğunu ve ülkemiz için faydalı olan bütün projelere destek olduğunu her fırsatta ifade etmiştir. Biz de TSİAD olarak bütün siyasi partilere eşit yakınlıkta hizmetlerimize devam edeceğimizi, ilçemiz ve ülke menfaatleri söz konusu olduğunda elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.” açıklamasında bulundu. Önkan, Türkiye’de bugüne kadar elde edilen kazanımların, güven ve istikrarın sivil toplum ve iş dünyasının desteğiyle kazanıldığının unutulmamasını istedi. 


CİHAN