"Yaşar Kemal edebiyatımızın çınarı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği ünlü yazar Yaşar Kemal'in edebiyatın çınarı olduğunu söyledi.

Yaşar Kemal edebiyatımızın çınarı
29 Aralık 2012 Cumartesi 16:52 tarihinde eklendi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki partililer ile birlikte Yaşar Kemal’i Vaniköy Caddesi’ndeki evinde ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu ve Yaşar Kemal sohbet etti. Sohbetin ardından ikili apartmanın balkonuna çıkarak gazetecilere el salladı. 
 
Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yaşar Kemal edebiyatımızın çınarı. Onunla hepimiz gurur duyuyoruz. Olağanüstü güzel eserler verdi. Eserler sadece bizim değil, dünyanın eserleri onlar. Bütün dünya okuyor. Kendisini ziyaret ederek anılarını dinledim. Süremiz kısa oldu. Daha uzun bir süre beni beklediğini söyledi. Ben de söz verdim kendisine.”
 
Gazetecilere açıklama yaptıktan sonra Kılıçdaroğlu, apartmanın yan tarafında bulunan engelli okulunu ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Vaniköy Caddesi’nden ayrıldı.

CİHAN