Yasemin’in çantası İran’ı karıştırdı

İran’ın devrim lideri Ayetullah Humeyni’nin torunu Ali İşraki’nin ailesiyle paylaştığı fotoğraf İran’da olay yarattı. Sebebi ise İşraki’nin kızı Yasemin’in kolundaki sarı-lacivert renkteki leopar desenli çantaydı

Yaseminin çantası İranı karıştırdı
07 Temmuz 2018 Cumartesi 08:36 tarihinde eklendi, 1.274 kez okundu.
İranlı gazeteciler, İran’ın 29 yıl önce ölen dini lideri Ayetullah Humeyni’nin birinci ve ikinci kuşak torunlarının lüks merakının peşine düştü. Çünkü İmam Humeyni’nin torunu Ali İşraki’nin eşi ve iki kızıyla çekilen fotoğrafında, dikkat çeken bir detay vardı. İşraki’nin büyük kızı Yasemin’in kolundaki çanta, lüks ürünleriyle bilinen İtalyan moda devi Dolce & Gabbana’ya aitti. İranlı gazeteciler, söz konusu markanın internet sitesine girerek Yasemin’in kolundaki çantaya ulaştı ve fiyatının 3 bin 799 dolar (17 bin 500 TL) olduğunu öğrendi. Haber sosyal medyada ve basında hızla yayıldı. 
 
 
Yüzde 1’ine satayım
 
Çantanın fiyatı ve İşraki ailesinin fotoğrafı #IranRegimeChange (İran’da rejim değişikliği) başlığıyla defalarca paylaşıldı. “Humeyni’nin geride kalan akrabaları lüks içinde yaşarken İran’ın çoğu kesimiyle aralarında ekonomik bir uçurum var. İşte İranlı elitlerle halk arasında yaratılan büyük fark” yorumları yapıldı. Yasemin durum üzerine Snapchat’ten paylaştığı bir fotoğrafla çantanın sahte olduğunu “Haberde yazan fiyatın yüzde birini bana verirseniz çantayı size vermeye hazırım” sözleriyle ima etti. Hakkında yapılan haberleri tiye aldı. 
 
Anne de Burberry çanta kullanıyor
 
İşraki ailesinin lüks tüketim düşkünlüğü üzerine yapılan ilk haber Yasemin’in Dolce & Gabbana çantası değil. Daha önce de Ali İşraki’nin eşinin taktığı Burberry marka kol çantasının 1090 sterlin (6 bin 605 TL) değerinde olduğu anlaşılmış ve ağır eleştiriler almıştı. Durum böyle olunca genç kızın çantasının sahte olduğuna da kimse inanmadı.